ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Онлайн-студентство: думки випускників Коломийського навчально-наукового інституту про дистанційне навчання

Викладачі вищих навчальних закладів продовжують працювати зі студентами за допомогою платформи ZOOM та дистанційної форми навчання. Випускниці кафедри філології охоче поділилися своїми враженнями від навчання онлайн.

«Дистанційне навчання – це, безперечно, позитивне нововведення, однак і викладачам, і студентам потрібно більше часу, щоб воно стало дійсно ефективним. Сьогодні ми плідно працюємо на платформах Zoom та Viber.  Наші онлайн-зустрічі завжди цікаві, креативні й інформативні. Викладачі цікаво пояснюють матеріал.  Переконана, що з розумними та досвідченими наставниками можна отримати якісні знання навіть онлайн. Головне – бажання вчитись!» – розповідає Вікторія Трофанюк.

«На мою думку, дистанційний  навчальний процес має багато плюсів: ми вчимося за електронним розкладом, який допомагає організувати режим дня; пари відбуваються в першій половині дня, а далі ми працюємо самостійно. Також є можливість надіслати письмові відповіді  на питання практичних занять електронною поштою. Дуже приємно, що викладачі розуміють нас, хвилюються та намагаються якнайкраще, якомога доступніше пояснити матеріал за короткий термін. Якщо ми  маємо додаткові питання за новою темою - охоче виділяють час на додаткову онлайн-нараду. Тому, незважаючи на карантин у країні, області, місті, районі, ми здобуваємо якісну освіту»,  –  переконана Вікторія Перегінець.

«Онлайн-конференції на платформі  Zoom допомагають систематизувати навчання. Під час таких конференцій ми не тільки обговорюємо теми практичних занять, робимо розбір речень, малюємо схеми, диспутуємо, а й отримуємо багато корисної інформації при підготовці до держаних екзаменів. Викладачі завжди на зв’язку. Їхна підтримка є дуже цінною для мене. Вони вселяють віру в кожного з нас і надихають на нові звершення!» –  каже Надія Мельник.

«Вдячна викладачам за терпіння та зусилля, адже не дуже легко проводити пари саме так. Можуть бути проблеми зі з’єднанням, але попри такі незручності ми працюємо. Чи складно для мене навчатися під час карантину? Так, доволі складно. Але я вірю: ми впораємось і пройдемо всі випробування разом із нашими  викладачами», - ділиться враженнями Леся Кузенко.