ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Обласна влада знову дозволила працювати спортклубам та фітнес-центрам, але з певними обмеженнями

Під час засідання комісії ТЕБ та НС обговорили проти епідеміологічну ситуацію в області. За умови дотримання всіх протиепідемічних заходів від сьогоднішнього дня відновлять роботу спортивні клуби та фітнес зали.

Таке рішення прийняли на позачерговому засіданні Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, яке очолює перший заступник голови обласної державної адміністрації Марія Савка, повідомляє пресслужба ОДА.

Як зазначається,  проведення групових занять з кількістю учасників більше 10 осіб, навчально-тренувальних занять для дітей віком до 15 років за винятком вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл надалі буде заборонено до стабілізації епідеміологічної ситуації в області.

Разом з тим, комісія розглянула дотримання протиепідемічних заходів під час виконання приміських перевезень пасажирів автомобільним транспортом та погодила пропозиції зобов’язати органи місцевого самоврядування обов’язкового визначення власниками автостанцій області окремих осіб, відповідальних за дотримання автомобільними перевізниками та водіями автобусів протиепідемічних норм під час посадки та висадки пасажирів, а також збільшити кількість транспортних засобів на міських, приміських, міжміських, внутрішньообласних та міжобласних автобусних маршрутах загального користування.

Йшлося і про посилення контролю за дотриманням протиепідемічних заходів на ринках, у торговельно-розважальних центрах та магазинах.

За словами головного санітарного лікаря в області Руслана Савчука, наразі ситуація щодо поширення коронавірусу залишається складною.

На сьогодні в області зафіксовано 1849 хворих, 1044 пацієнтів одужали, 92 прикарпатці внаслідок хвороби померли.

Впродовж останньої доби виявлено 40 нових випадків COVID-19, тож наразі показник захворюваності на коронавірус на 100 тисяч населення складає 16, 56, що значною мірою перевищує допустимий показник 12, при якому можна послаблювати карантинні заходи.

Руслан Савчук також повідомив, що впродовж останніх днів значно зросла кількість досліджень на виявлення хвороби, таким чином, на результати сьогодні очікують лише 35 пацієнтів із підозрою.

Окрім того, під час засідання обговорили заходи щодо запобігання та протидії пожежам у природник екосистемах в 2020 році.