ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Новий спалах захворюваності на COVID-19 очікується наприкінці січня та може тривати кілька місяців, - Ігор Кузін

Новий спалах захворюваності на коронавірусну хворобу COVID-19 очікується наприкінці січня та може тривати кілька місяців. Про це заявив заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Ігор Кузін в інтерв’ю BBC, йдеться на сайті МОЗ

“За нашими прогнозами, черговий сплеск буде, починаючи з кінця січня. У цей час буде більше «Омікрону». Пік припаде на лютий з поступовим спаданням аж до квітня. Тривалість і розмах нової хвилі буде залежати від ефективності протиепідеміологічних заходів і від кількості людей, які отримають повний курс щеплення або бустерну дозу”, – пояснив головний державний санітарний лікар. 

Він також наголосив, що показники госпіталізацій та летальності будуть залежати від того, скільки людей зможуть отримати імунний захист від хвороби – щеплення. 

Водночас не очікується, що хвиля коронавірусу у 2022 буде гірша за 2021 рік. 

Ігор Кузін підкреслив, що саме вакцинація рятує життя та зменшує навантаження на медичну систему, а тому всім, хто ще не зробив щеплення, варто поквапитись та захистити себе. 

До теми: У Коломийській громаді зростає рівень захворюваності на COVID-19: мешканців закликають вакцинуватися та дотримуватись карантинних вимог

Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.