ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Новий надихаючий проєкт для жінок Коломийської громади «Трикутник взаємодії»

      В час війни ми всі потребуємо додаткової сили не просто для життя, навіть для виживання. Фізично, емоційно ми всі виснажені. Роботою, побутом, новинами з фронту, відсутністю електроенергії…Як ковток свіжого повітря в нашому місті стартував проєкт підтримки для кожної жінки, котра прагне наповнити себе і знайти натхнення для нових вібрацій в серці!

    Цієї середи, 10 липня о 16:00 в арт-просторі «Зодіак» (Палац культури та мистецтв «Народний дім») відбулася презентація проєкту «Трикутник взаємодії» А наступна зустріч відбудеться  16 липня! 

Це проєкт про гуртування жінок, про єдність, взаємодію між собою, знаходження нових кіл для спілкування,  що відбувається за підтримки Українського Жіночого фонду.

Цільова аудиторія, яку чекають організатори, обєднана у три групи:

- Внутрішньопереміщені жінки разом з місцевими (задля кращого пізнання одні одних)
- Дружини наших захисників (задля їхнього емоційного розвантаження)
- Жінки 60 + (задля їхньої соціальної активності)

Координаторкою проекту є Олена Рогова, саме Олена буде відповідальна за аудиторію жінок 60 +. Соломія Зінець-Мацишин буде вести напрям гуртування жінок ВПО та місцевих. Членкині організації Інна Колесник та Елла Неміш куруватимуть напрям зустрічей із дружинами військовослужбовців. Задля комфорту та безпеки всіх учасниць, організаторки обіцяють, що зустрічі будуть непублічними, в затишній камерній атмосфері, без подальшого афішування в соцмережах.

Що чекає вас на зустрічах «Трикутника взаємодії»?

Майстер-класи, тренінги, робота з психологами, заняття з психологічної самодопомоги і підтримки, творчі події, кіноперегляди, індивідуальна фотосесія для кожної учасниці і навіть садотерапія.

Символом проєкту є слон «Елмер» - герой дитячих книжок британського письменника Девіда Маккі. Це симпатичний веселий слоник із великим серцем. Він живе у стаді звичайнісіньких сірих африканських слонів. Але Елмер не такий, як усі. Він строкатий і дуже схожий на ковдру з різнокольорових клаптів. І це не випадково, тому що слон Елмер – про інакшість. Так само як і жінка, унікальна, кожна по-своєму різна, але об’єднуючись з іншими може знайти свою власну силу! Під кінець проекту планують пошити «Килим єднання» з різних клаптиків тканини, яку мають принести учасниці.  

Як говорить Інна Колесник: «Дуже часто ми сприймаємо людей тільки за однією визначальною рисою. Якщо це жінка ВПО – то в нас чомусь зникають інші характеристики її як особистості, окрім цього факту. Ті, хто приїхали до нас, можуть так само сприймати місцевих жінок за однією, часто навіть показовою, але не завжди правдивою, рисою. Ідентичність дружин військовослужбовців теж починає нівелюватись і ми бачимо їх лише як жінок воїнів. Елла Неміш зауважує, що звучать питання не «А як ти?», а «А як там твій чоловік?» Жінок за 60 ми теж часто сприймаємо як пенсінерок, забуваючи про всі досягнення цієї жінки, про її внутрішню силу та стійкість, про те, що мріяти, розвиватись і  насолоджуватись життям можна в будь-якому віці.        Координаторка проекту Олена Рогова поділилась з нами, що на проекті також передбачений цикл занять із цифрової грамотності та інформаційної безпеки, що особливо актуально для жінок 60 +.

Тому заохочуємо всіх жінок Коломийської громади приєднуватись і ставати частиною цієї спільноти! Зважаючи, які талановиті й сильні жінки-лідерки керують проєктом, не сумніваємось, що буде цікаво!

Зустрічі відбуватимуться за адресою:  м.Коломия, вул. Братів Білоусів 11. Простір громадської організації «Трикутник»

Для реєстрації телефонуйте за номером: 068 236 63 38

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці Українського Жіночого Фонду. Відповідальність за зміст інформації несе громадська організація “Трикутник”. Інформація, що представлена у виданні, не завжди відображає погляди УЖФ. 

Галина Малярчук