ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

"Ні! - капітуляції": Івано-Франківська облрада звернулася до президента щодо "формули Штайнмайєра". ДОКУМЕНТ

Івано-Франківська обласна рада ухвалила звернення до президента Володимира Зеленського та керівництва держави, в якому висловила своє обурення узгодженням в Мінську так званої «формули Штайнмаєра».

Сьогодні, 3 жовтня, Івано-Франківська обласна рада зібралась на позачергову сесію. Напередодні, зважаючи на суспільно-політичну ситуацію в Україні, представники фракцій висловили спільну думку про необхідність проведення позачергової сесії обласної ради, інформує Фіртка.

У порядку денному два питання: “Про суспільно-політичну ситуацію в Україні” та “Про звернення обласної ради щодо заборони іноземним фізичним та юридичним особам набувати у власність землі чи інші державні стратегічні ресурси України”.

Текст звернення щодо суспільно-політичної ситуації в Україні зачитав перший заступник голови Івано-Франківської облради Василь Гладій.

У зверненні йдеться, що підписаний президентом документ "є прихованою здачею національних інтересів України, загрожує безпеці та територіальній цілісності держави та є фактично капітуляцією у російсько-українській війні".

"Наслідком підписання стане ще одне Придністров'я, але вже на території України. Такий документ - це наруга над пам'яттю про загиблих та зневага живих захисників України. Це відкритий шлях не тільки до послаблення, але й до зняття санкцій з Росії", - йдеться у тексті.

Звернення спрямують президенту, Верховній Раді та народним депутатам.