ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Найбільше загиблих і померлих учасників АТО в області - з Коломийщини. ІНФОГРАФІКА

Сайт vezha.org створив інфографіку про участь прикарпатців в АТО з квітня 2014-го до травня 2017 року.

Дані взяті з: – "Книги пам’яті" – memorybook.org.ua; – розділу "Втрати силових структур внаслідок російського вторгнення в Україну" на uk.wikipedia.org; – департаменту соціальної політики Івано-Франківської ОДА; – департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА; – державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО.

Найбільше - 15 загиблих - були вихідцями з Коломийщини, 14 - з Івано-Франківська, 8 - з Долинщини, 7 - з Калущини, 6 - з Тлумацького району, по 5 загиблих - у Галицькому і Косівському районах. Надвірнянський, Тисменицький, Богородчанський і Городенківський - по 4 загиблих, Верховинський і Рогатинський - по 3, Снятинський і Рожнятівський - по 2 загиблих.

Загалом в АТО загинуло 86 вояків з Прикарпаття, найстаршому було 57, наймолодшому - 18...

На жаль, не всі дані вдалось знайти, адже окремих з них в упорядкованому вигляді просто не існує. Зокрема, невідоме точне число, скільки загалом вояків з Івано-Франківської області взяло участь у російсько-українській війні за останні три роки.

Це пов’язано з тим, що окремі підрозділи силових структур засекречують інформацію про кількість своїх бійців, що виконують різноманітні завдання в зоні конфлікту.

Також через стихійний добровольчий рух у 2014 році: частина добровольців, повоювавши, часто не реєструвалась у офіційних структурах.

Не вдалось "посортувати" загиблих за підрозділами та батальйонами, у яких вони служили. Адже частина батальйонів та бригад під час війни переформатовувалась, змінювали назви та символіку.

Таким чином один вояк впродовж бойових дій міг перебувати у двох чи навіть трьох структурних підрозділах.