ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Настоятель церкви Благовіщення привітав коломиян зі святом Преображення Господнього

Отець Андрій Танасійчук привітав мешканців і гостей міста з днем народження Коломиї, яке ми традиційно святкуємо в один день зі святом Преображення Господнього.

"Ми звикли святкувати дні народження наших батьків, дітей і внуків. А сьогодні Коломия в особливий спосіб святкує свій день народження.

Я бажаю всім коломиянам - які з діда-прадіда живуть тут, які живуть тут віднедавна, а також тим, хто відвідує наше місто - любити Коломию. І, йдучи до людини з привітаннями до дня народження чи іменин, ми виражаємо їй повагу та любов. Бажаю, щоб ми всі любили це місто та всіх, хто на нього працює: нашу владу, церкви різних конфесій, людей. Щоб ми стали містом любові та були прикладом для інших. Сьогодні так рідко говориться про добро, пошану один до одного й такі моменти, як сьогодні, на Спаса, ми можемо пригадати це один одному.

Дуже приємно, що ми сьогодні вітаємо коломиян від нашої Благовіщенської церкви. Старші люди розповідали, що ще за комуністичних часів тут завжди був празник на Спаса. Церква була закрита, пізніше тут був музей, але сюди завжди приходили коломияни, сиділи під церквою та святкували. В такий спосіб вони віддавали честь Богові. Тому бажаю всім вірянам різних конфесій, різних коломийських храмів берегти та передавати молодшим поколінням наші християнські цінності та традиції.

Слава Ісусу Христу!"