ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На Верховинщині зніматимуть українсько-грецьку трагікомедію "Незвичайний грецький похорон в Карпатах"

В Івано-Франківську анонсували зйомки фільму «Незвичайний грецький похорон в Карпатах», основна частина якого буде відзнята в Україні, а саме в Карпатах.

Цей грецько-український фільм зніматимуть з початку наступного року, а у сюжеті, як розповів режисер, сплетуться коріння греків та українців, інформує Фіртка.

Одну з головних ролей виконає український актор Богдан Бенюк.

Автори майбутньої кінострічки: режисер Грігоріс Карантінакіс, автор сценарію Заза Буадзе і Володимир Філліпов з продюсерського центру «ІнсайтМедіа». Ця трагікомічна історія розповідає про молодого хлопця, який народився у Греції й вперше потрапляє на батьківщину своєї матері, в Україну, у Карпати. Тут, у Карпатах, він також уперше зустрічає свого діда, якого гратиме народний артист України Богдан Бенюк. Спочатку відносини між дідом і онуком є досить напруженими, але згодом, коли герої проходять через низку моральних й фізичних випробувань, вони переростають у міцний родинний зв’язок. Фільм вирішили знімати на тих самих локаціях, де знімали фільм Параджанова "Тіні забутих предків", – в околицях села Криворівня на Верховинщині. Фільм демонструватиметься в широкому національному та європейському кінопрокаті, а також на національному українському та грецькому телебаченні.