ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На Прикарпатті зупинили вантажівку з деревиною без документів. ФОТО

Вантажний автомобіль, що перевозив лісопродукцію без відповідних дозвільних документів, виявили косівські правоохоронці. Водій транспортного засобу не зміг пояснити правомірність перевезення деревини. У рамках досудового розслідування слідчі встановлюють обставини злочину.
Працівники сектору реагування патрульної поліції Косівського районного відділу поліції в селі Люча під час патрулювання зупинили автомобіль “ЗІЛ”, кузов якого був заповнений деревиною. Поліцейські встановили, що водій вантажівки - 34-річний місцевий мешканець не має відповідних документів на перевезення лісопродукції, а на деревині відсутні облікові бірки, повідомляє обласна поліція.
Чоловік пояснив, що колоди він купив у знайомого та мав на меті використати для власних потреб у господарстві.
Транспортний засіб і лісопродукцію вилучено та поміщено на територію відділу поліції.
Слідчі здійснюють досудове розслідування за ч. 1 ст. 246 Кримінального кодексу України. Йдеться про незаконну порубку або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу.
Максимальне покарання – обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк.
"Поліція Івано-Франківщини звертається до громадян: якщо ви стали свідком незаконної вирубки та перевезення деревини телефонуйте на лінію «102» для негайного реагування на правопорушення. Пам'ятайте, що за незаконну порубку лісів законодавством передбачена кримінальна відповідальність", - йдеться у повідомленні.