ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На Прикарпатті виявили 5 теплиць з коноплею - власник погрожував поліції гранатою. ФОТО

Сьогодні, 3 серпня, близько 8:00 працівники поліції Івано-Франківщини прибули до помешкання чоловіка в селі Стопчатів Косівського району, виконуючи ухвалу слідчого судді на проведення обшуку.

Чоловік агресивно відреагував на появу поліцейських. Не встигли правоохоронці зайти на подвір’я, як він почав чинити опір, стріляючи з рушниці, та погрожував підірвати гранату. Внаслідок пострілів ніхто не постраждав. Завдяки злагодженим і професійним діям поліцейських, 48-річного зловмисника затримали, повідомляє обласна поліція.

Поліцейські під час огляду прибудинкової території виявили п’ять теплиць, де чоловік вирощував наркотичні засоби: суцвіття коноплі, листя і стебла марихуани елітних сортів.

 

Загальна кількість вилучених рослин склала декілька сотень, вартість яких на «чорному ринку» становить більше пів мільйона гривень.

При цьому теплиці були обладнані системами підігріву, освітлення, вентиляції, датчиками температури та вологості, а також централізованою мережею відеоспостереження.

Крім того, по периметру території, де знаходились теплиці, поліцейські виявили пристрій, схожий на вибухівку з так званою «розтяжкою». Працівники вибухотехнічної служби ГУНП здійснили детонацію знайденого предмета. На місці також працював кінолог зі службовою собакою.

У даний час громадянин затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання йому міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 

Поліція Івано-Франківщини розпочала кримінальні провадження за фактом незаконного зберігання наркотичних засобів, за посів та вирощування конопель з метою збуту, за опір працівникам правоохоронного органу під час виконання ними службових обов`язків, а це - ч. 2 ст. 310, ч. 3 ст. 342 Кримінального кодексу України. Окрім цього, у його діях вбачають також ознаки правопорушення, передбаченого статтею 263 Кримінального кодексу України, тобто незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

Вилучені наркотичні засоби та зброю поліцейські направили на дослідження експертам.

Поліція нагадує, що минулого року правоохоронці Івано-Франківщини на Косівщині в селі Стопчатів виявили на 4 гектарах плантацію коноплі на 50 мільйонів євро та припинили її діяльність.

Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.