ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На Прикарпатті відкрили шостий футбольний майданчик "Давай, грай!"ФОТО

Відкрили майданчик у Галицькому ліцеї імені Ярослава Осмомисла.

Галицький ліцей імені Ярослава Осмомисла став учасником проєкту ДТЕК та ФК «Шахтар» «Давай, грай!», пише ПІК. 

Це вже 64 локація в Україні, де дітки до 12 років зможуть отримувати унікальний спортивний досвід та реалізовувати себе у футболі. Галицька гімназія імені Ярослава Осмомисла – це уже шоста локація проєкту на Прикарпатті.

«Ми дуже раді, що такий важливий для країни проєкт тепер прийшов і у наш навчальний заклад. Цілий рік ми чекали на цю подію. І від сьогодні наші дітки будуть не лише займатися аматорським футболом, а наблизяться до своєї мрії – стануть частинкою великої спортивної родини професійного футбольного клубу Шахтар. Я бажаю кожному з присутніх успіху та спортивних звершень, якими ми зможемо гордитися!», – говорить Савчук Марія, директор Галицього ліцею імені Ярослава Осмомисла.

Відкриття майданчику прокоментував й менеджер із взаємодії з місцевими органами влади ДТЕК Бурштинська ТЕС Ростислав Витриховський.

«ДТЕК Енерго підтримує талановиту молодь. Саме тому ми з ФК Шахтар впроваджуємо проєкт «Давай, грай!». Його мета – залучення молоді до активного та здорового способу життя. Головний плюс – участь для юних спортсменів цілком безкоштовна. Надається весь необхідний інвентар, поле з професійним покриттям, кваліфіковані тренери, які  проходять підготовку у іноземних спеціалістів в спортивних академіях. Відтепер юні галицькі спортсмени також мають можливість вчитися професійному футболу. Тут відбуватимуться не лише тренування, а й відбіркові змагання та підготовка до турнірів на базі академії футбольного клубу Шахтар, де відбиратимуть гравців у молодіжну команду клубу. До речі, це перша локація, де інтерес до спорту проявляють не лише хлопці, але й багато дівчаток. Бажаю всім успіху на шляху до мрії!».

«Давай, грай!» – наймасовіший соціальний проєкт дитячого аматорського футболу в Україні. Його географія налічує 36 населених пунктів країни. Проєкт реалізується Shakhtar Social і ДТЕК в партнерстві з UEFA Foundation for Children. У минулому році «Давай, грай!» став переможцем всеєвропейського конкурсу соціальних проєктів More than Football Award 2019.