ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На Прикарпатті розслідують смерті працівників медзакладів з COVID-19

На Івано-Франківщині зареєстрували 20 летальних випадків працівників закладів охорони здоров’я з COVID-19. Працівники Управління Держпраці розслідують деякі із них. Про це під час сесії обласної ради розповів директор обласного департаменту охорони здоров’я Ігор Дмитренко, пише Суспільне. Карпати.

За його словами, в управлінні збирають та перевіряють інформацію щодо захворюваності медичних працівників на COVID-19 та те, чи захворіли вони саме на роботі. Зараз закінчили розслідування по восьми летальних випадках медиків. Чотири з них стосувалися професійної діяльності, ще чотири – ні. По трьох смертях медпрацівників розслідування ще триває.

"Керівники медичних закладів подали 264 повідомлення в Управління Держпраці в Івано-Франківській області. Проведено 217 розслідувань, за результатами яких встановлено професійне захворювання та інфікування коронавірусом у 178 медичних працівників. 39 випадків хвороби не пов'язані із професійною діяльністю", - зазначив Ігор Дмитренко.

Всього від початку пандемії захворіли 1 920 працівників медичних закладів, з них 1 739 – медпрацівники. Одужали від коронавірусної інфекції 67% медиків. Інфікування на роботі встановили 177 медичним працівникам, а це – 12 %.

Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.