ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На Прикарпатті на приватне подвір'я кинули гранату. ФОТО

У селі Студінка на Калущині невідомі кинули гранату на подвір'я чоловіка, син якого є капітаном місцевої футбольної команди. Інцидент трапився посеред ночі з неділі на понеділок.

Як повідомив у коментарі Вікнам начальник Калуського відділу поліції Василь Маківничук, внаслідок вибуху загинув собака. Окрім того, постраждав фасад будинку та автомобіль. [caption id="attachment_56753" align="alignnone" width="900"] Граната пошкодила автомобіль[/caption] Сільський голова Студінки Марія Стасюк каже, що про інцидент стало відомо вчора вранці: "У неділю ми святкували у селі День матері. Свято розпочалося о 14.00. Через півтора години відбувся футбольний матч у рамках чемпіонату району. Все було спокійно. Вже вчора вранці я дізналася від дільничного інспектора про те, що близько 17.00 відбулася бійка за участю футболістів. А посеред ночі на подвір'я одного з мешканців села кинули гранату". Постраждалим виявився чоловік, який підтримує футбольну команду села — і фінансово, і по-наставницьки. Його син — капітан команди.

Поліція встановили учасників бійки у селі Студінка, але наразі не підтверджує, що гранату міг кинути хтось із цих людей. Хоча і таку версію розглядають.

Василь Маківничук каже: "Наразі не можу розповідати деталі. Розпочалося слідство. Проводяться експертизи. Ймовірно, що бійка та інцидент з гранатою пов'язані між собою. Наразі перевіряємо". Поліція розпочала кримінальне провадження за ч.2 статті 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах, вчинене шляхом підпалу, вибуху чи іншим загальнонебезпечним способом, або заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах, або спричинило загибель людей чи інші тяжкі наслідки) та за статтею 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Чи є підозрювані, у поліції наразі не кажуть. Відомо лише, що особи, які були причетні до "футбольної" бійки між Підгірками та Студінкою, встановлені. У неділю, 14 травня, футболісти села Студінка на своєму полі приймали гостей із Підгірок. Рахунок завершився з результатом 1:0 на користь господарів. Матч загалом завершився спокійно, а інцидент між футболістами стався уже дещо пізніше. Читайте також: У Коломиї затримали 32-річного чоловіка, який викрав з місцевого коледжу два мультимедійні проектори.