ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На Прикарпатті батьки слідкують за дітьми у дитсадку онлайн

ДНЗ "Сонечко" у Спаській ОТГ на Рожнятівщині обладнали камерами відео спостереженнями і батьки за 200 гривень на рік можуть в режимі онлайн слідкувати, чим займаються діти у дитсадку.

Дитячий садок у селі Спас відкрили у січні 2019 року. Його облаштували у приміщенні колишньої дільничної лікарні. Зараз у садку навчаються дві групи дітей.

Голова Спаської ОТГ Микола Медвідь розповідає, що ідея встановити камери відеоспостереження з’явилась під час спілкування з батьківським комітетом. Усі батьки погодилися на встановлення камер у дитсадку. 

Далі виконком і сесія її підтримала та придбали камери за кошти сільського бюджету.

Микола Медвідь голова Спаської ОТГ

"Маленькі діти не можуть за себе постояти, батьки завжди думали що до їх дітей не так ставляться, не додають харчування. А  зараз вони можуть бачити,що дітям дали їсти, коли вони лягли спати, встали. Також батьки бачать, колиїхня дитина вередує», – каже Микола Медвідь.

За доступ до камер збирають абонентську плату – 200 грн/рік за одну дитину, 300 грн/рік – якщо двоє дітей з сім’ї відвідують дитсадок. Ці гроші йдуть на покращення матеріальної бази дитсадка.

Дитсадок зараз відвідують двоє дітей голови ОТГ. «Я за місяць може дивився раз – два» – каже Микола Медвідь.