ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На крилах музики: викладачі й учні ДМШ № 2 провели майстер-клас у Києві

Минулими вихідними вісім викладачів і троє учнів Коломийської дитячої музичної школи № 2 відвідали Всеукраїнський семінар «Осіння школа педагогічної майстерності» в Києві. Про те, що вони демонстрували провідним викладачам країни та з якими враженнями повернулися, директорка музичної школи розповіла в ексклюзивному коментарі для «ДК».

Почалося все ще навесні цього року. Тоді колектив школи запросили продемонструвати проєкт «Гармонія Всесвіту» на щорічних курсах підвищення кваліфікації викладачів області.

«Насправді, курси педагогічної майстерності в Івано-Франківську давно вийшли за рамки області: їх охоче відвідують і викладачі з Ужгорода, Тернополя, - розповідає директорка ДМШ № 2 Наталія Алєксєєва. – Ми показали інший підхід до роботи з дітьми, способів донести їм знання про музику. І мені відомо, що деякі викладачі з інших міст теж почали впроваджувати наші ідеї в своїх школах».

Тож незабаром колектив запросили й до столиці. Дійство, яке демонстрували в Києві, було приурочене 335 річниці з дня народження Баха. Створене воно в рамках проєкту «Гармонія Всесвіту», робота над яким почалася ще 2004 року. Це був подарунок учням від викладачів.

«Ми дуже хотіли дати можливість дітям відчути диво – неймовірну музику видатних композиторів нашої епохи, - продовжує директорка. – Тому об’єднали найкращі емоції, почуття, котрі лиш змогли передати, та спробували донести все це нашим учням».

В Києві роботу коломийських викладачів гідно оцінили. Майстер-клас провели викладачі фортепіано та скрипки. Проте, відзначили й талановитих учнів. Зокрема, Яна Бундзак допомогла провести відкритий урок Зої Невгодовській - доцентці Берлінської Вищої школи музики ім. Ханса Айслера.

«Брати участь у таких заходах – це мотивація для кращої праці, генерації цікавих ідей. Ми отримали нові враження та знання, - ділиться Наталія Алєксєєва. – Однак, тільки за сприяння меценатів, зокрема народному депутатові Андрію Іванчуку, ми змогли реалізувати свої плани».

Про креатив викладачів музичної школи № 2 позитивно відгукуються й в Управлінні культури Коломийської міської ради.

«Колектив ДМШ № 2 - постійно в пошуках самовдосконалення, професійності та чогось нового, - каже очільниця Управління культури Уляна Мандрусяк. - Викладачі показали саме нові форми роботи з дітьми, прищеплення їм любові до музики, високого мистецтва, захоплення їх музикою. Вчителі з різних куточків України побачили, як можна пояснити сухо викладені в підручниках постулати, щоб відобразити епоху та стиль, показати красу музики, відчути ауру незвичайності, створеної композиторами».

Уляна Мандрусяк супроводжувала викладачів та учнів на семінарі в Києві, тож поділяла всі емоції з учасниками майстер-класу:

«Я хочу подякувати колективу школи за те, що вони невпинно працюють над собою, та благодійному фонду «Покуття» за допомогу у втіленні напрацювань на Всеукраїнському рівні. Для нас це велика радість і гордість».

Запрошення до Києва – велика честь для цілого міста. Але на досягнутому педагогічний колектив ДМШ № 2 зупинятися не планує. Можливо, незабаром про них почує не тільки Україна, але й світ.

Юлія МАРЦІНОВСЬКА