ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На Коломийщині розпочався військово-патріотичний вишкіл для дітей 12-17 років

На Коломийщині в урочищі "Мар’янка", що знаходиться в лісових масивах ДП "Коломийський лісгосп", розпочав свою роботу військово-патріотичний вишкіл. 

Про це інформує ІФ ОДА, пише Дзеркало медіа.

Організатором дійства стали громадські організації "Золоті леви чорної сотні" та "Міцна Країна".

Учасники вишколу, хлопці та дівчата віком від 12 до 17 років з різних куточків України (Чернівецька, Львівська, Київська, Донецька, Івано-Франківська, Дніпропетровська області та з Криму), проведуть у наметах у лісі десять днів. Дітей навчатимуть надавати першу медичну допомогу, виживати в екстремальних умовах, правильно поводитися зі зброєю співати патріотичні пісні.

Також діти братимуть участь у розвагах історичного характеру. Планується сходження на Говерлу та відвідини криївки воїнів УПА.

Лісівники Коломийського лісгоспу ознайомлять дітей з правилами поведінки у лісі, розкажуть про небезпеку лісових пожеж, а також багато цікавого та пізнавального про ліс.

Уперше такий військово-патріотичний вишкіл розгорнувся у серпні минулого року, пізніше у жовтні. Незважаючи на те, що захід проводиться лише втретє, прихильників і учасників зібрав досить чимало. Серед юного покоління багато тих, хто «за» активне та корисне проведення часу.

Читайте такожКоломиян запрошують на фотовиставку "НаДія. Родина. Спільнота”