ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На Франківщині затримали озброєного чоловіка, який викрав мотоцикл. ФОТО

Зловмисник, погрожуючи пістолетом і ножем, заволодів мотоциклом потерпілого під час його купівлі-продажу. Правоохоронці впродовж доби встановили особу зловмисника. Під час затримання мешканець Волинської області вчинив погоню і стріляв у бік поліцейських. Зупинив правопорушника кювет, у який він злетів, не справившись з керуванням. Слідчі розпочали кримінальні провадження, вилучили речові докази і викрадений мотоцикл.
До поліції Тлумаччини зателефонував місцевий мешканець і повідомив, що його мотоцикл викрав невідомий «покупець». При цьому незнайомець погрожував фізичною розправою власнику. Як з`ясували поліцейські, напередодні потерпілий виклав в інтернеті оголошення про продаж мотоциклу, до нього зателефонував зловмисник і домовився про зустріч, аби оглянути транспорт, повідомляє обласна поліція.
У ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники поліції Тлумаччини спільно з обласними оперативниками встановили місцеперебування зловмисника. Під час затримання 34-річний водій вчинив погоню на викраденому мотоциклі, але не справився з керуванням і злетів у кювет. Коли його затримували правоохоронці, то чоловік поводився агресивно та раптово наніс тілесні ушкодження працівнику поліції.
Зловмисника затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Він – раніше не судимий.
Як у подальшому з`ясувалося, правопорушник перебував у стані наркотичного сп'яніння. У нього вилучено мотоцикл марки «Сузукі», ніж, пістолет (з вигляду – травматичної дії), боєприпаси із резиновою кулею, гільзи, а також ємність з речовиною білого кольору (ймовірно, наркотична речовина).
Речові докази направлені на проведення відповідної експертизи.
Слідчими розпочато кримінальні провадження за ч. 3 ст. 289, а також за ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України. Фігуранту повідомлення про підозру, а судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.
Максимальне покарання, яке загрожує волинянину – до дванадцяти років позбавлення волі. Досудове розслідування триває.