ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На Франківщині у виховательки дитсадка виявили коронавірус

В Івано-Франківську закривають дитячий садок "Дударик", що у мікрорайоні "БАМ". Там в однієї із виховательок виявили COVID-19.

Про це в ефірі однієї з радіостанцій повідомив міський голова Руслан Марцінків, інформує Суспільне.

"Ми зачиняємо садок. Дітей та вихователів відправляємо на ізоляцію на десять днів. Вихователям проведуть ПЛР-тести. За бажанням батьків, діти також зможуть пройти обстеження у дитячій міській лікарні на Чорновола. Вихователька - у нормальному стані, у неї легка форма. Ніхто незастрахований, неприємно, що ми поповнили список міст, в яких стався такий випадок", - розповів міський голова.

За словами Руслана Марцінківа, у місті зросла захворюваність на COVID-19. Проте, каже, ситуація не критична.

"40 летальних випадків зафіксовано у місті, ця цифра тримається вже тиждень. У стаціонарах зараз перебуває 183 людини: 104 у ЦМКЛ та 79 пацієнтів у міській клінічній лікарні № 1. 16 франківців лежать у легеневому диспансері, 46 - в обласній інфекційній лікарні. За вчора у міські медзаклади поступило 14 пацієнтів. У реанімації центральної міської клінічної лікарні зараз чотири пацієнти, семеро хворих - у реанімації міської лікарні № 1. Ріст є, але показаники не такі, якими були у кінці квітня. Треба дотримуватися вимог", - додав Руслан Марцінків.

До слова, з червня в Івано-Франківську запрацювали 10 дитячих садків. Напередодні профспілка освітян Івано-Франківська виступила проти одночасного запуску усіх дошкільних навчальних закладів у місті.

Фото ілюстративне

Як повідомляли, з 15 червня у Коломиї запрацювало  7 закладів дошкільної освіти.