ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На Франківщині у ДТП постраждало 6 людей. ФОТО

ДТП з потерпілими сталися минулих вихідних в обласному центрі, в Надвірнянській, Богородчанській та Яремчанській територіальних громадах. Усіх потерпілих доставлено у медзаклад, а за фактами автопригод слідчі розслідують кримінальні провадження.

 4 лютого о 21:20 на лінію «102» надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду, яка трапилась в Івано-Франківську, по вулиці Привокзальній. На місце одразу виїхала слідчо-оперативна група. Поліцейськими встановлено, що 58-річний водій, місцевий мешканець, керуючи автомобілем Land Rover, проявив неуважність, не обрав безпечної швидкості руху та вчинив наїзд на 53-річну жінку-пішохода. Місцева мешканка переходила проїзну частину дороги по нерегульованому пішохідному переході.

Внаслідок наїзду потерпілу з травмами госпіталізували до лікувального закладу.  

У керманича відібрали кров для перевірки на стан сп’яніння. 

Згідно з медичним висновком останній перебував за кермом у нетверезому стані. Порушника слідчі затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. 

Йому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 286- 1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння) Кримінального кодексу України.

Ще одна дорожньо-транспортна пригода трапилась в селі Назавизів, що на Надвірнянщині, близько 14 години. Встановлено, що 61-річний місцевий мешканець, керуючи автомобілем Toyota Corolla, проїжджаючи заокруглену ділянку дороги, не впорався із керуванням та виїхав на зустрічну смугу руху, де зіткнувся з автомобілем Audi 80, під керуванням 26-річного мешканця Надвірнянщини. Внаслідок автопригоди керманича Toyota Corolla з травмами доставлено до лікувального закладу. 

Наступна аварія трапилась цього ж дня в смт. Солотвин, що на Богородчанщині. Поліцейські з’ясували, що 36-річна водійка, мешканка обласного центру, керуючи автомобілем Hyundai, не вибрала безпечної швидкості руху, не врахувала дорожньої обстановки, виїхала на смугу зустрічного руху та допустила зіткнення з автомобілем Opel Zafira, під керуванням 33-річної мешканки смт. Солотвин. Внаслідок автопригоди пасажирка автівки Opel Zafira отримала тілесні ушкодження. 

Ввечері того ж дня трапилась ще одна ДТП в Яремчі. Виїздом слідчо - оперативної групи встановлено, що близько 19 години водій, 26-річний мешканець Києва, керуючи транспортним засобом Ford Focus, не врахував дорожньої обстановки, не впорався з керуванням, в результаті чого виїхав на смугу зустрічного руху та допустив зіткнення із вантажівкою Mercedes-Benz Atego, якою керував 34-річний мешканець Снятина.

Внаслідок зіткнення керманич Ford Focus та двоє його пасажирів з травмами доставлені до лікувального закладу.

Усі водії – тверезі. 

За усіма фактами аварій розпочаті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України.

Поліція Прикарпаття звертається до водіїв з проханням бути обачними на дорогах, не порушувати Правила дорожнього руху, не перевищувати швидкісний режим, дотримуватись дистанції та не сідати за кермо в нетверезому стані. Звертаємо увагу, що на Прикарпатті погіршились погодні умови. Тож закликаємо учасників дорожнього руху бути особливо уважними та обережними на дорогах. 

Поліція Івано-Франківської області