ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На Франківщині священника Московського патріархату оштрафували на 34 тисячі за порушення карантину

Священнослужитель з Івано-Франківська визнав, що не забезпечив карантинні заходи під час служби Божої.

Івано-Франківський міський суд визнав винним місцевого священника УПЦ Московського патріархату у порушенні правил карантину (ст. 44-3 КУпАП) і призначив максимальний штраф у 34 тисячі гривень.

Про це повідомляє «Галка» з посиланням на постанову від 21 травня.

Як йдеться у матеріалах справи, 21 квітня о 8.30 на вул. Чорновола, 6Б в Івано-Франківську священник УПЦ МП провів масові релігійні заходи без забезпечення учасників засобами індивідуального захисту та недотримання санітарних та протиепідемічних заходів, чим допустив адміністративне правопорушення за ст. 44-3 КУпАП.

На судове засідання чоловік не з’явився, але передав письмове пояснення. Він підтвердив, що 21 квітня проводилась літургія, на яку зібралось 20 парафіян. З них близько 6-8 знаходились в храмі, решта – на території храму. Про те, що прихожани мали себе захисти масками, йому було відомо, однак під час хресної ходи близько половини прихожан були без масок. Також під час освячення люди були без масок, не дотримувались правил карантину.

З цього приводу священник визнав свою провину у вчиненому, оскільки не забезпечив порядок дотримання карантинних заходів на території храму під час святкування великодніх свят.

Також у суді було переглянуто відеозапис з місця богослужіння. Зокрема, під час освячення людей водою священник та близько половини інших учасників масового заходу перебували без респіраторів або захисних масок, на території храму не дотримувались дистанції під час карантину.
В цілому, вина священника УПЦ Московського патріархату підтверджується даними з протоколу, світлинами з місця події, письмовими поясненнями, відеозаписами, переглянутими в судовому засіданні.

Відомо, що за порушення карантину ст. 44-3 Кодексу про адміністративні правопорушення («Порушення правил щодо карантину людей») передбачається штраф від 17 тис. грн до 34 тис. грн для громадян і 34-170 тис. грн – для посадових осіб.

Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.