ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На Франківщині "свободівця" спіймали на хабарі у 2000 доларів США за вирішення земельного питання. ФОТО

На Франківщині голова ОТГ та його заступник вимагали 2000 доларів США за передачу землі в оренду під будівництво. Протиправну діяльність обох посадовців задокументували співробітники обласного управління стратегічних розслідувань та слідчого управління поліції, повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.
  Як зазначається, 30 вересня посадовців викрили поліцейські. Очільник тергромади та його заступник отримали черговий «транш» - 1000 доларів США. Раніше було задокументовано одержання останніми ще двох «траншів» на суму 29 500 гривень.
За повідомленням обласної прокуратури, наразі повідомлено про підозру лише  заступнику голови ОТГ.
Як з’ясував КУРС, йдеться про заступника голови Ланчинської ТГ, члена партії ВО “Свобода” Ігоря Голінея

1 жовтня Голінею повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

В автобіографії, розміщеній на сайті Ланчинської ТГ, Голіней вказує, що пройшов шлях від водія-експедитора до директора – очолював МПП “Ікопласт”.

У попередньому скликанні був депутатом Надвірнянської районної ради.

“Для мене це велика відповідальність, адже отримав велику підтримку виборців. Старався гідно вести депутатську діяльність, а головне, що за 5 років спільно з підтримкою депутатів-“свободівців” вдалось зробити чимало корисних справ для рідної Ланчинської громади”, – зазначає Голіней.

На місцевих виборах 2019 року став депутатом Ланчинської селищної ради. Попри те, що був призначений заступником Ланчинського селищного голови, повноваження депутата Голіней не склав. Хоча відповідно до ч. 9 ст. 51 ЗУ “Про місцеве самоврядування” до складу виконавчого комітету сільської, селищної, міської, районної ради не можуть входити депутати відповідної ради, крім секретаря ради.

Завершує Голіней свою автобіографію словами:“ВО “Свобода” – це не тільки відстоювання інтересів громади в місцевих радах, але і дисциплінована, націоналістична праця на здобуток Великої України, де кожен Українець буде почувати себе господарем на Своїй Богом даній землі”.

Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.