ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На Франківщині СБУ викрила продаж інформації з баз даних Держприкордонслужби

Кіберфахівці Служби безпеки України викрили в Івано-Франківській області діючого і колишнього прикордонників на продажі інформації з обмеженим доступом з бази даних Державної прикордонної служби. Клієнтами фігурантів були, зокрема, учасники кримінальних угруповань.

За попередніми даними слідства, зловмисники продавали дані про перетин держкордону громадянами України та іноземцями, термін їх перебування в країні і наявність заборон на в’їзд чи виїзд, повідомляє Управління Служби безпеки України в Івано-Франківській області.

Свої «послуги» зловмисники пропонували через спеціалізовані інтернет-сервіси. Оплату від замовників вони отримували на банківські карти.

Наразі обом фігурантам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 361-2 (несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або на носіях такої інформації) Кримінального кодексу України.

Матеріали справи направлено в суд.

Заходи із викриття протиправної діяльності проводились під процесуальним керівництвом Військової прокуратури Івано-Франківського гарнізону Західного регіону.

Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.