ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На Франківщині прооперували 5-річного хлопчика, який проковтнув 7 магнітів

Нещодавно в хірургічне відділення Івано-Франківської обласної дитячої лікарні привезли хлопчика віком 5 років через 17 днів після ковтання дрібних магнітних кульок. При госпіталізації скарги у дитини були відсутні.
«Під час рентгенологічного дослідження діагностовано наявність магнітів в кишечнику, які не просуваються протягом 10 днів. Відсутність пасажу магнітів по кишечнику стало показанням до оперативного втручання. На операції виявлено інтимне зрощення стінки тонкої кишки, де розташовані 4 магніти, із стінкою сліпої кишки, де виявлено 3 магніти. Проведено клиновидну резекцію тонкої та сліпої кишки, видалення магнітів, ушивання стінки тонкої та сліпої кишки. Зазвичай діти в подібних випадках оперуються після утворення перфорації кишки та розвитку перитоніту. Але даний випадок, на щастя дитини, обійшовся без такого небезпечного ускладнення», - повідомляють на сторінці Обласної дитячої лікарні.
Лікарі попереджають: магніт може пошкоджувати стінку шлунково-кишкового тракту гострими краями. Але значно зростає небезпека при заковтуванні двох і більше магнітів – навіть невеликі за розміром магніти «прагнуть з’єднатися між собою», провокуючи непрохідність кишечника, пролежні та перфорацію його стінок.
Медики наголошують: в більшості випадків небезпеку можна попередити:
"Переконайтеся, що іграшка відповідає віку дитини та є сертифікованою. Дітям раннього віку не дозволяйте бавитися без нагляду іграшками, які містять дрібні деталі та неякісно фіксовані частини та магніти. Дрібну моторику розвивати корисно, але лише під пильним наглядом дорослого. Бережіть дітей! І пам’ятайте, що дитина потребує від батьків якнайбільше любові та уваги, а не безмірної кількості іграшок".
Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.