ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На Франківщині працює понад 7,5 тис неприбуткових організацій

Як повідомили в Головному управлінні ДФС в Івано-Франківській області, на  Прикарпатті здійснюють діяльність 7563 неприбуткові організації, які включені до Реєстру неприбуткових установ та організацій.

Порядок ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з Реєстру затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 13 липня 2016 року № 440 зі змінами та доповненнями. 

Переконатися, що організація є неприбутковою та ознайомитися з відповідним Реєстром можна у відкритій та приватній частинах Електронного кабінету за адресою https://cabinet.sfs.gov.ua, а також через офіційний веб-портал ДФС.

Нагадаємо, що при недотриманні неприбутковою організацією вимог, визначених статтею 133 Податкового кодексу України, неприбуткова організація зобов’язана подати у строк, визначений для місячного податкового (звітного) періоду, звіт про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації. Податкове зобов’язання розраховується виходячи із суми операції нецільового використання активів. Така неприбуткова організація виключається контролюючим органом з Реєстру та вважається платником податку на прибуток