ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На Буковині прикордонники викрили "липових" багатодітних чоловіків. ФОТО

Прикордонники Чернівецького загону припинили дві спроби незаконного перетинання кордону за підробними документами та відмовились від хабаря.
Учора надвечір в пункті пропуску «Порубне» прикордонники затримали 37-річного мешканця Харківської області. Під час проходження паспортного контролю чоловік зазначив, що є багатодітним батьком, надавши три свідоцтва про народження дітей. В результаті поглибленого вивчення документів охоронці кордону виявили ознаки підробки одного зі свідоцтв про народження. Чоловік зізнався, що незаконно придбав документ через Інтернет та аби уникнути відповідальності запропонував неправомірну вигоду у розмірі 500 США, від якої прикордонний наряд відмовився.
Іншого «багатодітного татуся» виявили прикордонники у пункті пропуску «Красноїльськ». 42-річний чоловік зізнався, що з метою виїзду за кордон «докупив» 3-річного сина, підробивши свідоцтво про на народження.
В обох випадках на місце події викликали співробітників Національної поліції. У діях правопорушників вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст.358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів». Одному з затриманих доведеться відповідати за ст. 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».