ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Минулого тижня за спробу нелегального перетину кордону затримали 115 осіб. ФОТО

За минулий тиждень західні кордони України з ЄС та Молдовою (на Буковині) перетнули 470 тисяч осіб та 132 тисячі транспортних засобів.
За спробу нелегального перетину державного кордону було затримано 115 правопорушників. Незаконно перетнути кордон у пунктах пропуску намагалися 30 осіб, ще 85 спробували здійснити це поза діючими пунктами перетину. На затриманих складено матеріали про адмінправопорушення та передано до суду. Санкції за ці дії передбачають накладення штрафу на суму до 8500 гривень або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб.
Також за звітний період інспекторами в пунктах пропуску викрито 35 фактів використання документів з ознаками підроблення (довідок, посвідчень, свідоцтв про народження тощо) і підроблених відміток у документах. Відповідно до вимог чинного законодавства, затриманих порушників було передано представникам національної поліції, оскільки у їхніх діях вбачаються ознаки правопорушень передбачених статтями 336 та 358 Кримінального кодексу України.
 Ще 205 особам відмовлено у пропуску через державний кордон у зв’язку з відсутністю законних підстав.
 Крім того, прикордонники за тиждень припинили незаконне переміщення через кордон понад 1500 пачок сигарет, 108 набоїв, 240 пігулок психотропної дії, а також вилучили 2 автівки, якими зловмисники намагалися приховано перевезти сигарети через кордон. Викрили спроби незаконного переміщення через кордон предметів і товарів на суму понад 5 мільйонів 840 тисяч гривень.
За вчинення правопорушень охоронці кордону притягнули до відповідальності 95 осіб, наклали штрафів на суму 145 тисяч гривень.