ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Минулого тижня за спробу нелегального перетину кордону затримали 110 людей. ФОТО

За минулий тиждень західні кордони України з ЄС та Молдовою (на Буковині) перетнули 547 тисяч осіб та 129 тисяч транспортних засобів. Показники пасажиропотоку, у порівнянні з попереднім тижнем, зросли на 4%, інтенсивність руху транспорту майже не змінилася.
За спробу нелегального перетину державного кордону було затримано 110 правопорушників. 93 з них намагалися незаконно перетнути кордон поза пунктами пропуску, ще 17 осіб спробували потрапити до сусідніх країн через діючі пункти перетину.
Інспектори в пунктах пропуску викрили 27 чоловіків призовного віку, громадян України, які намагалися під час виїзду за межі країни використати документи з ознаками підроблення (довідки, посвідчення, свідоцтва про народження дітей тощо). У їхніх діях вбачаються ознаки правопорушень передбачених статтями 336 та 358 Кримінального кодексу України.
Ще майже 440 осіб отримали відмову у пропуску через державний кордон у зв’язку з відсутністю законних підстав.
Також прикордонники припинили спроби незаконного переміщення через кордон майже 10000 пачок сигарет, більше 1200 пігулок наркотичної і психотропної дії, 1 одиниці зброї та 70 набоїв. Виявили 1 транспортний засіб, який експлуатувався з порушенням чинного законодавства.
За вчинення правопорушень охоронці кордону притягнули до відповідальності більше 100 осіб, наклали штрафів на суму понад 115 тисяч гривень.
За звітний період оформили 395 автомобілів з гуманітарною допомогою.