ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Любомир Глушков: «Ми оперативно вирішуватимемо, як довозити з сіл на роботу медиків, банківських працівників тощо»

Коломийська районна державна адміністрація працює в режимі карантину. Працівники, котрі добре себе почувають, продовжують ходити на роботу.

А от прийом документів ведеться віддалено: через телефон гарячої лінії й електронну скриньку для звернень громадян. З сільськими головами також спілкуються за допомогою відеоконференцій. Режим нарад проводиться в телефонному режимі.

«Закликаємо мешканців Коломийщини всі питання вирішувати на місцях. Сільські голови володіють усіма механізмами для усунення будь-яких проблем, тож їхати в район не потрібно», - каже голова РДА Любомир Глушков.

Чиновник також нагадує про важливість дотримання правил карантину:

«Прохання до всіх, хто повернувся з закордону: приїхавши в село, самоізолюватися та повідомляти сімейного лікаря про стан свого здоров’я протягом двох тижнів. Якщо самопочуття погіршиться, лікар вирішить, де краще лікуватися: вдома чи в стаціонарі. Паніки не повинно бути. Дезінфікуйте руки, а за умови прояву симптомів застуди, користуйтеся засобами захисту».

Журналісти «Дзеркала медіа» розпитали пана Любомира й про те, чи є у влади план, як довозити до робочих місць медиків, продавців продуктових магазинів, банківських працівників тощо, якщо вони працюють у Коломиї, а проживають за межами міста:

«Кожен керівник вирішує це питання в індивідуальному порядку. Сільські голови отримали доручення: сприяти довезенню медичних працівників, адже все одно хтось із мешканців села їздить до міста власним транспортом».

Щодо керівників установ - вони мають право укласти угоду з перевізниками, які зараз не задіяні, для довезення своїх працівників, оплативши за це кошти. Працівники можуть піти у відпустки – планові чи за свій рахунок – або на карантин. Тоді за ними зберігається 2/3 заробітної плати.

Читайте також: 5000 масок підвищеного захисту розвіз фонд "Покуття" на Коломийщині та Городенківщині. ФОТО

Щодо проєктів, які мали бути втілені протягом останніх тижнів березня – всі вони будуть виконані після завершення карантину.