ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Лісники Прикарпаття розпочали підгодівлю диких тварин

Турбота про тварин і птахів, які водяться у лісах, а також їх підгодівля – одне із основних завдань лісогосподарських підприємств, тим паче в осінньо-зимовий період.

 Про це повідомляють пресслужби Рогатинського та Делятинського лісгоспів.

Оскільки піклування про мисливську фауну напряму впливає на примноження популяції лісових мешканців, то у Рогатинському лісовому господарстві розпочали осінню підгодівлю диких тварин.

Районний мисливствознавець Богдан Вітер спільно з єгерами Дмитром Гулевичем та Володимиром Джичком на території мисливських угідь підприємства обстежують відбитки слідів диких тварин, оглядають справність годівниць, солонців і підгодівельних майданчиків, доповнюють їх кормами.

Такі заходи дають змогу визначити місця проживання тварин, їх територіальне розміщення, чисельність в угіддях та використовують для розробки подальших дій для охорони та підгодівлі лісової фауни.

Розміщення біотехнічних споруд, наприклад, у ДП «Делятинський лісгосп» сплановано так, що у кожному із єгерських обходів є кормосховища для зберігання сіна, кормових віників та солі. Для визначення необхідної кількості біотехнічних споруд у мисливських угіддях мисливським упорядкуванням розраховано та науково визначено нормативи для певних видів диких тварин.

Важливо, що достатня кількість кормової бази сприяє не лише збільшенню чисельності дичини, але й покращує умови мешкання видів, стримує їх від міграції.

Окрім цього, єгерська служба здійснює огляд та поточний ремонт мисливських вишок.

Нагадаємо, що у Карпатах настав період гону оленя благородного. У цей час лісова охорона посилює патрулювання у лісових масивах.

Previous
 
На Франківщині лісівники почали підгодівлю диких тварин 3