ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Ліки проти коронавірусу: підбірка фейків

Пандемія пандемією, а заробляти треба. Принаймні, так вважають виробники різних ліків, які ніби-то лікують від коронавірусу. 

Журналісти "По той бік новин" нагадують: немає жодних ліків для лікування та профілактики коронавірусу. Усе, що наразі подається, як «вчені винайшли», допомагає лікувати симптоми.

Те, що нам щоразу пропонують з «доведеною» ефективністю - це шахрайство і гра на панічних настроях людей.

Отож, Анаферон. Це - гомеопатичний препарат. Все. Закрили лавочку і пішли пити чай і мити руки замість того, щоб купувати неефективні ліки.

Хто забув, то нагадаємо, що рівень бодай якихось речовин в гомеопатії - в кращому разі - одна на весь всесвіт. В гіршому - жодної молекули. Основа гомеопатичних препаратів – це зазвичай мінерали, речовини рослинного або тваринного походження. Їх розводять багато разів (за чіткою рецептурою, найчастіше водою чи спиртом), щоб концентрація цих речовин була низькою. Розведення з індексом 40С відповідає 1 молекулі на весь Всесвіт. Цей факт виробники гомеопатії пояснюють різними “інформаційними” теоріями, але наукове підтвердження цього відсутнє. Переважно, більшість гомеопатичних препаратів - це спирт або вода+цукор.

Гомеопати наполягають на тому, що при лікуванні мають враховуватись всі індивідуальні особливості хворого, включаючи його зовнішність і особливості характеру. До речі, навіть, серед гомеопатів немає єдності, чи можна продавати гомеопатичні препарати в аптеках, коли немає можливості їх “індивідуального підбору”.

Чому гомеопатія - це шарлатанство, читайте тут.

Читайте також: Оновлено алгоритми надання медичної допомоги хворим на COVID-19

 

Інші фейки та маніпуляції з ліками та лікуванням навколо коронавірусу:

- Поради щодо полоскання горла оцтом, щоб вимити коронавірус;
Протефлазід;
Декасан;
Тютюнопаління;
Алкоголь
Часник
- Поради японських і тайванських лікарів
Вітамін С
Оцет і сіль
Арбідол
Молоко
Італійські ліки від коронавірусу;
- ВООЗ і Ібупрофен
Японські ліки;

Імбир.