ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Коломийській громаді з державної власності у комунальну передали 122 га землі

Коломийській громаді, з державної власності у комунальну, передали 122 га землі. Це відбулось 23 листопада в Івано-Франківській ОДА, повідомив у фейсбук міський голова Богдан Станіславський.
"Зараз важко сказати якої якості передані нам землі. Однак, цільове призначення ділянок ще не визначене. Це означає, що міська рада може зробити це власним рішенням.
Ми зацікавлені в тому, аби громада отримувала максимум від земель, що є у нашому підпорядкуванні. Тому в цьому напрямку будемо працювати обширно. Як один з варіантів, розглядаємо виготовлення агрохімічних паспортів земельних ділянок, щоб потім, спільно з фахівцями та громадою, обрати найоптимальніше цільове призначення.
Це означає, що, до прикладу, замість звичного "сільськогосподарського" можемо визначити цим землям призначення під садівництво, ведення фермерського господарства чи товарного сільськогосподарського виробництва. А це вже принесе більше коштів до бюджету громади.
В будь якому випадку, аукціони будуть прозорі, а умови обов'язково прописані так, щоб регулювати екологічну безпеку ділянок", - написав мер.
Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.