ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Коломийські депутати зібралися на першу сесію. ФОТО

Перша сесія Коломийської міської ради традиційно розпочалась із виконання гімну та молитви. Оскільки засідання випало на 16 січня, депутати також вшанували хвилиною мовчання загиблих кіборгів у Донецькому аеропорту.

Далі розглянули депутатські звернення. Перше стосувалося програми капітальних ремонтів багатоквартирних будинків. Голова ОСББ на вулиці Мазепи, 274 Світлана Ковальчук розповіла, що ця програма передбачає співфінансування ОСББ і міста, де частка останніх складає 70%. Мешканці будинку перекрили частину даху за власні кошти, але завершувати роботи підрядник відмовляється, поки не отримає решту суми. Мешканці витратили 825 тисяч гривень, а очікуваного результату так і не отримали.

Міський голова відповів, що проблема у невиконанні приватизації майна та землі, «завдячуючи» окремим депутатам. Отже, й гроші на бюджет розвитку взяти нізвідки.

Наступним слово мав ветеран АТО Віталій Гурник. Чоловік висловив обурення від імені всіх ветеранів та учасників АТО, а також сімей загиблих стосовно того, що на попередній сесії депутати не проголосували за два земельні питання сімей загиблих.

«Не проголосували ті люди, що бігають у вишиванках, б’ють себе в груди, що вони - щирі українці. Але вони не були на передовій, їхні діти не були на передовій», - почав чоловік.

Щоб подібне не повторювалося, на майбутнє він запропонував виносити такі питання окремим блоком: «Так ми усунемо всі можливі нюанси».

А ще закликав владу міста відреагувати на закон про децентралізацію.

Далі перейшли до депутатських запитів. Вони стосувалися освітлення міських вулиць, аварійної ситуації біля недавно встановленого світлофора, ремонту доріг, будівництва спортзалу в ліцеї №9 тощо.

Загалом розглянули понад 50 питань. Особливу увагу приділили виконанню бюджету міста. Депутати приймали рішення майже одноголосно.

Відеотрансляцію сесії можна переглянути ТУТ.