ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Коломийська освітянка успішно пройшла сертифікацію вчителів початкової школи

Днями завершився пілотний проєкт добровільної сертифікації вчителів початкової школи. 705 учасників із 857 успішно пройшли випробування. Це освітяни, що не побоялись прийняти виклик і вирушити назустріч змінам, саморозвитку й удосконаленню.

У числі педагогів, що випробували свої сили й успішно пройшли сертифікацію, - Галина Луцак, учителька початкових класів Коломийського ліцею №2 і водночас директорка Католицької школи святого Папи Івана Павла ІІ, повідомили в Управлінні освіти.

Етапи сертифікації включали вивчення практичного досвіду, самооцінювання шляхом створення портфоліо та незалежне тестування з метою аналізу фахових знань.

Пані Галина розповіла, які загальні враження від сертифікації і чи важко було подолати бар‘єр.

«У кожного були якісь власні очікування, які або справджувалися або ні, - відповідає пані Галина. - Та, зрештою, все позаду.
Якщо є вчителі, яких зацікавив процес, які хотіли б спробувати свої сили, від себе раджу- йти. Тим паче, що Вам, впевнена, вже буде де в чому легше...
Щодо вивчення практичного досвіду, то якщо Ви працюєте добросовісно, а не просто відбуваєте години, впевнена, що це буде помічено експертами. 
Тестування - тут у кожного своя думка, але всі були в однакових умовах. Мала можливість відчути себе в ролі учня, який складає ЗНО. Було цікаво. Завдання насправді доволі значні за обсягом, тому працювала всі 3 години без перепочинку, та собою задоволена.
Створення портфоліо - мабуть, найлегший етап, бо часу на це буде найбільше.
Звісно, Ви можете погоджуватися зі мною або ні. Зрештою, кожен у житті сам для себе обирає шлях. 
Не шкодую. І, думаю, що піду ще...»

Як зазначається, сертифікація дозволяє позачергово атестуватись, а матеріальною винагородою для добровольців буде встановлення з 1 січня 2020 року 20 відсотків надбавки до посадового окладу протягом 3-х наступних років.