ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Коломийська міська рада просить пільговиків не ламінувати посвідчення

Коломийська міська рада нагадує пільговикам, що посвідчення не можна ламінувати, без підпису власника воно не дійсне, а для отримання пільг завжди слід надавати оригінал або засвідчену нотаріально копію

Таку інформацію необхідно знати кожному власнику будь-якого посвідчення, щоб без проблем отримати пільги та послуги, які йому гарантовані законодавством. Посвідчення мають відповідати зразку, зазначеному у законі, згідно з яким воно видане, наголошують у міськраді.

Про це розповідали на позачерговому засіданні координаційної ради, яку ініціював голова правління громадської організації «Коломийське об’єднання ветеранів, інвалідів, волонтерів» Союз Чорнобиль України» Віктор Познік.

Як повідомляє міськрада, у соцмережі Фейсбук Віктор Познік розмістив звернення до голови ОДА, голови обласної ради, міського голови та голови Коломийської РДА. У зверненні скаржився на те, що касир автостанції відмовлялася видати пільговий квиток на безкоштовний проїзд учасникам бойових дій, чорнобильцям, афганцям.

Для розгляду цієї заяви вчора у кабінеті заступника міського голови Володимира Бойцана зібралася координаційна рада. На ній, попередньо опрацювавши заяву, фахівці соціального захисту міста й району пояснили Віктору Позніку ситуацію, через яку він не зміг отримати квиток. Та рекомендували тим, у кого посвідчення ламіноване, а отже недійсне, звертатися в органи соціального захисту з необхідними документами для заміни посвідчення.

Наказ керівника автостанції, де зазначено обов’язкову вимогу придбання пільгового квитка – надання оригіналу документа, відмінено. Проте за законом безкоштовний квиток за пільгами можна отримати тільки тоді, коли маєш із собою оригінал посвідчення або нотаріально посвідчену копію.