ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Коломияни відсвяткували День Незалежності України. ФОТО

У 28-річницю Незалежності нашої країни коломийська громада відзначила пам‘ятний день в парку ім. К. Трильовського.

Традиційно святкування розпочали з урочистої ходи від міської ратуші. Дорогою присутні віддали шану та поклали квіти біля пам‘ятників відомих українців, інформує пресслужба Коломийської єпархії УГКЦ.

Уже в парку, зі сцени, коломиян привітали Преосвященний владика Коломийської єпархії УГКЦ Василій Івасюк, єпископ Коломийський і Косівський ПЦУ Юліан Гатала та заступник міського голови Володимир Бойцан.

Владика Василій у своєму слові наголосив, що роки незалежності далися нелегко, за ними стоїть титанічна боротьба, глибока молитва, бажання сотень поколінь, яке здійснилося в 1991 році для майбутніх поколінь:

"На карті Європи з'явилася ще одна держава. Тоді ми як народ показали якою ціною здобувається воля. Багато поколінь віддали своє життя, загинули мученицькою смертю, щоб їхні нащадки мали державу. Тому цей день ми не можемо не святкувати. За цим стоїть четверта заповідь Божа: "Шануй своїх батька й матір і буде тобі добре, і проживеш ти довго на землі". Ці слова відносяться як до наших предків, так і до Батьківщини! Тому вміймо достойно пошанувати той Божий дар - незалежність. Наповнюймо серця молодих поколінь любов'ю до Бога і України. Дякуємо, що Господь благословив наш народ волею!"

Володимир Бойцан також закликав громаду пам‘ятати оборонців рідної землі, зокрема згадати хвилиною мовчання Івана Грималюка, який днями відійшов у вічність: 

"Пан Іван був великим патріотом, людиною, яка перейшла через війну та все своє життя свідомо віддала Україні."

Читайте також: Коломияни святкують День Незалежності. ВІДЕО

Далі, з нагоди державного свята, відбулось нагородження кращих працівників Коломийщини. Продовжилось дійство концертною програмою.