ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Коломиянам повернуть зайво сплачені кошти за утримання будинків

Рішенням адміністративної колегії територіального відділення Антимонопольного комітету коломиянам повернуть зайво нараховані кошти за утримання будинків.
  Колегія визнала, що дії КП "Житлоінфоцентр", які полягають у встановленні і застосуванні  з 10 лютого 2017 року тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, які не відповідають вимогам Порядку формування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій та Постанови КМУ № 1010, є порушенням законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем. Іншим рішенням адміністративної колегії від 22.05.2017 р. № 7 дії Коломийської міської ради, які полягають у затвердженні рішенням Виконкому від 24.01.2017р.  № 21 економічно необґрунтованих тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій для комунального підприємства "Житлоінфоцентр", визнано порушенням, законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді дій органу місцевого самоврядування, що полягають у створенні умов для вчинення порушення. КП "Житлоінфоцентр" зобов'язано здійснити перерахунок тарифів та повернути споживачам зайво нараховані кошти з 10 лютого 2017 року, про що повідомити територіальне відділення до 1 серпня 2017 року. За вчинене порушення до КП "Житлоінфоцентр"  застосовано штрафні санкції у розмірі 45,0 тис. грн. Порушники визнали порушення та зобов’язалися його припинити.

Нагадаємо, у Коломиї зросли тарифи на квартирну плату. Своїм рішенням від 24 січня виконавчий комітет підняв тариф із позначки у півтори гривні за квадратний метр до 5, а то й 9 гривень.