ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Коломиянам на замітку: дитячі секції сезонних видів спорту

Із приходом весни у Коломиї розпочинають активну діяльність секції з сезонних видів спорту - великий теніс та веслування. Вказані спортивні секції знаходяться у Комплексній дитячо-юнацькій спортивній школі.

“Сезон веслування розпочинається з травня, коли температура води в міському озері буде комфортною для проведення тренувань. Спробувати власні сили можуть охочі з 10 років, але потрібно розуміти, що це фізично важкий спорт та потребує підготовки”, - розповідає тренер Іван Нагорняк.

Коломийська міська рада подарувала секції нові каное, байдарки, весла та жилети, тому даний вид спорту сьогодні є добре укомплектований та набирає популярності. Кожне тренування розпочинається з розминки та перевірки обладнання, лише тоді приступають до веслування. У групі займається до 8 дітей, а всього їх 4.

“Варто зазначити, що такий спорт є все ж таки небезпечним. Не раджу новачкам, які бояться води та погано плавають, з першого заняття прагнути олімпійських результатів. З практикою приходить і успіх”, - зазначає Іван.

Кому ж не до вподоби водні види спорту, можуть зайнятися великим тенісом.

“Як тільки пригріє сонце, сезон вважаємо відкритим. Займаємся до перших холодів та з сумом повертаємося до спортивного залу. Відвідує секцію багато дітей: є початкові групи для новачків та групи, де діти досягнули певного успіху та готуються до змагань,” - говорить тренер Роман Савуляк.

Займатися великим тенісом у сезон можна на спортивних кортах, що біля парку Трильовського. Секція є добре розвинена, з дітьми займаються кваліфіковані тренера. Загалом відвідують заняття до 30 коломиян. Коломийські спортсмени є гідними суперниками та не раз отримували перемоги на різноманітних змаганнях.

А поки сезон закрито, тренування з фізичної підготовки проводять у спортивних залах ліцею №2 та №6, також у гімназії №10.

Щоб розпочати тренування, слід звернутися до адміністрації КДЮСШ та ознайомитися з графіком занять.

Анна ТОМЧУК