ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Коломиян закликають долучитися до акції “Нагодуй бідного"

“Будьте ж милосердні, як і Отець ваш милосердний” Лк. 6:36
14 листопада вся католицька церква відзначає особливу дату, яку встановив Папа Франциск — День убогого. У посланні на V Всесвітній День бідних Папа Франциск зазначає, що Ісус не просто на стороні бідних, але «поділяє з ними їхню долю». Його слова про те, що «бідних завжди маєте з собою» вказують, що їхня присутність серед нас є постійною, але це не «повинно привести до звички, яка перетворюється в байдужість, але, радше, залучати у взаємоподіл життя, який не допускає перекладання відповідальності». Бідні не є «чужими» в спільноті, але братами й сестрами, з якими слід розділяти страждання.
Минулого року Глава УГКЦ Блаженніший Святослав започаткував всецерковну довгострокову акцію “Нагодуй бідного”, головний день, якої припадає саме на цю дату.
Як і минулого року, з благословення Владики Кир Василя ІвасюкаБФ “Карітас Коломия” проводить в Коломийській єпархії УГКЦ збір продуктів для цієї акції. Зокрема, організатори розробили та передали на всі парафії єпархії спеціальні акційні пакети. Вони абсолютно екологічні, а також містять всю необхідну інформацію про акцію “Нагодуй бідного”.
Протягом тижня Ви зможете взяти їх у своєму храмі, наповнити всім необхідним і повернути в місце отримання. Зібрані продукти будуть передані потребуючим з вашої парафії, а також бенефіціарам Карітас Коломия.
До акційного пакета Ви можете поставити: макарони, консерви, закрутки, сухе печиво, крупи, олію, цукор, мед, сіль, чай, каву та інші продукти, які можуть довго зберігатись.
"Щиро закликаємо всіх, хто має змогу й добре серце долучитись до акції “Нагодуй бідного”. Пам'ятайте: "Даючи милостиню, ми більше приймаємо, ніж даємо. Даючи милостиню, ми справді покриваємо багато власних гріхів. Даючи милостиню, ми беремо Бога за руку, яку Він через потребуючого сьогодні простягає до нас", – промовляє до нас у своєму Посланні Блаженніший Святослав!" - йдеться у повідомленні.
Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.