ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Коломия єднає: діалог між Сходом та Заходом під час дебатів

1-2 лютого у Коломиї вперше відбудеться всеукраїнський дебатний турнір "Коломия Єднає", організований командою громадської організації "Коломийське дебатне об’єднання". У Коломиї збереться близько 90 дебатерів з майже всіх регіонів України: від Києва до Одеси та від Харкова до Луцька.

На турнірі підніматимуться критичні теми сьогодення, про які кожен з учасників зможе висловити свою думку. Олексій Антонюк, організатор турніру, вірить "що, створивши площадку для міжрегіонального діалогу, ми зможемо об'єднати нашу Україні у критичний для нас всіх час й побудувати соборну державу." 

Окрім того, на турнірі "Коломия Єднає" у коломийському ліцеї імені М. Грушевського учасники матимуть змогу випробувати й покращити свої навички відстоювання своєї думки. Протягом 5 відбіркових раундів, кожен матиме 7 хвилин для переконання судді у правильності своєї позиції, яка у дебатах визначається випадково методом жеребкування. Після того найвправніші дебатери позмагаються у півфіналі та фіналі, який проходитиме у залі засідань міської ради 2 лютого о 14:00. На фінал може завітати кожен охочий. А завдяки відділу молоді та спорту Коломийської міської ради, Space UP, управлінню освіти Коломийської міської ради, ресторану "Вілла Фамілія" та мережі склад-маркетів Tor-Ba, турнір максимально доступний для всіх українців.

Для тих, хто навіть ніколи не чув про дебати, теж знайдеться місце у дебатному суспільстві Коломиї. Уже 15-16 лютого о 9:30 відбудеться щорічна Коломийська дебатна школа для новачків у Коломийському ліцеї імені М. Грушевського. Під час неї коломийські студенти та учні з усіх навчальних закладів міста навчаться говорити так, щоб до них дослухалися їхні вчителі, батьки, учні та всі оточуючі. Школу відвідають кращі тренери України та передадуть свої знання та досвід кожному.

Катя Венц, досвідчена коломийська дебатерка, запевняє: "Через те, що раніше я ніколи перша не знайомилась з людьми, нові знайомства з дебатерами загартували мене й зробили сміливою та комунікабельною". У дебатній школі учасники навчаться захищати свою думку публічно попри страх привселюдних виступів.

Участь у дебатній школі безкоштовна й доступна для всіх завдяки підтримці Департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської облдержадміністрації, Ігорю Стражнику, відділу молоді та спорту Коломийської міської ради та громадської організації "Space UP". Для участі у школі потрібно тільки заповнити коротку анкету за цим посиланням, що займе у вас не більше 2 хвилин. При наявності питань про школу: