ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Капремонт дахів, заміна вікон, утеплення фасадів: як коломийським ОСББ отримати співфінансування

Проект ЄС/ПРООН повертається в Коломию для співпраці з ОСББ, ЖБК та ініціативними групами, які планують створити ОСББ. Про новий проект HOUSES у залі засідань ратуші розповіла усім зацікавленим представник проекту в Івано-Франківській області Леся Попелюх, повідомляє відділ інформаційної політики. Завдання проекту HOUSES - підготувати ОСББ до подання заявок на отримання фінансування та реалізації проектів з покращення стану будинків; стимулювати та підтримати створення нових ОСББ; сприяти підвищенню обізнаності населення з питань енергоефективності та енергозбереження. У цій діяльності партнерами ПРООН стануть Міжнародна фінансова корпорація (IFC) та Фонд енергоефективності.
Умови фінансування робіт з покращення стану будинків за підтримки Фонду енергоефективності озвучив експерт Міжнародної фінансової корпорації (IFC) Владислав Тимошенко.
Начальник відділу економіки, інвестиційної політики та енергозбереження Вікторія Образцова поділилась результатами напрацювань: - Коломияни активні, - каже Вікторія Образцова, - вже зареєструвалося 34 учасники. До порівняння, усього з нашої області біля 90 учасників, тобто понад третину - з нашого міста. У реалізації проекту, за словами Лесі Попелюх, ПРООН опиратиметься на партнерські відносини з міською радою. Адже має попередній успішний досвід співпраці: встановлення системи відеоспостереження в рамках програми Smart city (розумне місто). А протягом 2015 - 2017 років під час впровадження проекту ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду" профінансовано за принципом дольової участі капітальний ремонт дахів, заміну вікон, утеплення фасадів будинків для 18 коломийських ОСББ.