ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Жителі гірського селища на Прикарпатті повністю відрізані від цивілізації. ВІДЕО

Міст біля гірського села Шепіт на Прикарпатті не витримав натиску стихії і обвалився, і тепер дістатися до населеного пункту можна тільки пішки.

За словами очевидців, переправа обвалилася за лічені хвилини під час сильної зливи, коли річка Брусторка вийшла з берегів, інформує Сьогодні.

У селі Шепіт живуть півтори тисячі осіб, а заїхати сюди зараз неможливо. Свої автомобілі люди залишають на березі.

"Більше до нас сюди заїзду немає. Це повністю відрізало село від дороги", – зазначив сільський голова Степан Плітчук.

Цей міст став вже другим, який обвалився в селі. Основну переправу також знесла вода, майже 20 років тому. І за весь цей час капітального мосту так і не побудували.

"Тут влада приїхала, гроші виділяла, і десь вони поділися. Ніхто не знає, куди. Багато тут людей живе, село велике, віддалене. Живемо, як в якомусь первісному ладі", – зазначив місцевий житель Іван Петращук.

Чиновники виправдовуються – не побудували, бо не було коштів. Конструкція тимчасової переправи не була розрахована на сильні повені, її відновлювали як мінімум тричі, і обіцяють зробити це знову.

"Проведено оперативну нараду, на ній ми в першу чергу шукали фінансування. Мостовики попереджені, виїжджають механізми, які повинні там бути", – пояснив Володимир Рачкевич, директор департаменту будівництва, житлово-комунального господарства та містобудування Івано-Франківської ОДА.

Ціна питання – 200 тисяч гривень. Скільки часу буде потрібно на ремонт – чиновники не кажуть, бо самі не знають. Однак місцеві жителі вже запасаються продуктами – несуть мішки з борошном, бутлі з соняшниковою олією та інші припаси.

"Ми плануємо повноцінно його поставити, як він був. Лише підняти ще, плануємо, щоб зробити так, щоб вкласти гроші і по два рази не переробляти", – запевнив Богдан Марчук, заступник голови Косівської РДА.