ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Івано-Франківщина може не отримати обладнання для НУШ до 1 вересня через зволікання облради, - Гриневич

Волинська, Івано-Франківська, Київська, Тернопільська та Запорізька області під загрозою зриву вчасних закупівель обладнання для першого класу НУШ. На цьому наголосила Міністр освіти і науки Лілія Гриневич сьогодні, 9 квітня 2019 року, під час Координаційної ради з питань впровадження реформ у сфері освіти, що проходить під головуванням Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана у місті Дніпрі, повідомляє прес-служба МОН.

Зазначається, що обласні ради Волинської й Івано-Франківської областей планують розподілити гроші для закупівлі обладнання для перших класів НУШ лише в травні, а Київська, Тернопільська та Запорізька області взагалі не мають розуміння щодо можливих термінів прийняття цього рішення.

Без такого розподілу місцеві органи самоврядування не можуть почати закупівлі, а значить у цих регіонах високий ризик зриву закупівель обладнання для класів НУШ до 1 вересня.

"Основна проблема в цих регіонах – з боку обласних рад, бо саме вони мають розподілити кошти. Дуже важливо, щоб суспільство знало: якщо у Волинській, Івано-Франківській, Київській, Тернопільській та Запорізькій областях парти та шкільне обладнання не встигнуть поставити до 1 вересня – це провина вашої облради, яка не змогла зібратися, щоб просто віддати далі гроші на місця для закупівель. Саме ці люди будуть винні в тому, що ваші діти не отримали парт, інших меблів та дидактичних матеріалів вчасно", – зазначила Лілія Гриневич. Фото ілюстративне