ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Ігор Трефяк: "Зубний біль не обирає часу"

1 січня минулого року в Коломиї з’явилася приватна клініка, що працює цілодобово. Ця послуга збереглась і в умовах карантину, більше того – стала безкоштовною. Про те, які ще корективи вніс карантин у роботу лікарів, і плани засновника клініки на майбутнє, дізнавалися журналісти «Дзеркала медіа».

Ігор Трефяк - лікар-стоматолог вищої категорії з 18-річним стажем, учасник Всеукраїнських і Міжнародних конференцій і майстер-класів. Півтора року тому він заснував власну клініку цілодобової стоматологічної допомоги «Золотий ЗУБ».

«Стоматологія – то мрія дитинства, що збулася! Саме лікарем мене бачили батьки та бабуся. Я не міг не виправдати їхньої віри в мене», - згадує пан Ігор.

В Івано-Франківський національний медичний університет вступив, маючи вже досвід навчання в коледжі технічного спрямування. Потім працював у державній стоматполіклініці та приватних медичних установах.

«По 2-3 рази на рік кожному лікарю державної поліклініки випадало чергувати на ургенції. Тобто, якщо пацієнт звертався на приймальний покій вночі чи у вихідний день, швидка привозила стоматолога в лікарню та він надавав допомогу, - пояснює Ігор Трефяк. – У зв’язку з реформою медицини, ургенції зараз не існує. Тому пацієнт залишається віч-на-віч зі своїм болем. І, можливо, не проблема, якщо працюють приватні медичні клініки. Однак карантин вніс корективи у діяльність практично всіх стоматологічних установ. Ми ж продовжуєм працювати, бо не можемо втратити довіру людей. Та й просто не знаємо, що відповісти, коли людина з гострим зубним болем (а в 80 % це діти !) не має куди подітись.»

Професійне кредо пана Ігоря – «працювати самовіддано, допомагати людям, фахово вдосконалюватись і відповідати вимогам сучасності». Тому клініка й надалі працює в цілодобовому режимі. Щоправда, розглядають тільки гострий прийом – біль і набряки - та посилили заходи безпеки. Але якщо досі послуга виклику лікаря вночі, а також  у вихідні та святкові дні, коштувала 200 гривень, то до кінця карантину цю доплату скасовано.

«Також ми скорегували прийом так, щоб пацієнти не взаємодіяли між собою: ведемо попередній запис і просимо хворих не приходити надто рано та не спізнюватися. Між прийомами встигаємо провести антисептичну обробку кабінету та кварцування», - розповідає пан Ігор.

Зараз у клініці «Золотий ЗУБ» працюють два лікарі. У майбутньому Ігор Трефяк планує продовжити активно розвивати власну справу, впроваджувати найновіші методи та підходи в лікуванні, вдосконалювати види діагностики захворювань ротової порожнини та допомагати становленню молодих лікарів-стоматологів.

Контакти клініки цілодобової стоматологічної допомоги «Золотий ЗУБ»:

Адреса – Коломия, вулиця Шухевича, 68/2.

Телефон – 0984359776.

 Підписуйтесь на нас у Facebook Дзеркало медіа
Тelegram https://t.me/dzerkalomedia та Instagram https://www.instagram.com/dzerkalo.media/, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.