ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Хто вони - ті, що "Над системою"

У Коломиї зареєстровано близько 200 громадських організацій, проте   з них активну діяльність проводять менш ніж 20. Молода громадська організація "Над системою" входить до їхнього числа. Голова організації Павло Григорук розповів про основні напрямки роботи, активні проєкти та плани на найближче майбутнє.

ГО «Над системою» офіційно з'явилася влітку цього року з метою оберігати екологію та сприяти розвитку міста. Активісти своїми діями доводять, що готові брати відповідальність за власний добробут.

«Ми прагнемо викорінити звичку деяких коломиян викидати сміття поза смітники, урізноманітнити дозвілля краян і доносити потреби та проблеми мешканців міста до владних кабінетів», - розповідає Павло Григорук.

Хлопець переконаний, що коломийська молодь варта більшого, ніж вечори перед екраном чи посиденьки за пивом.

 

План втілення теж є. Зокрема, «Над системою» запроваджуватиме культуру сортування сміття, озеленюватиме місто та показуватиме шляхи оздоровлення населення. А ще – пропагуватиме культурний розвиток та активне народовладдя.

Мета громадської організації – долучатися за допомогою волонтерів  до рідних проєктів міста, займатися благодійністю, забезпечувати доступ громади до якісної освіти та створити умови для саморозвитку молоді, залучити їх до активної участі в житті Коломиї.

«Ми хочемо жити в культурному європейському місті та готові будувати його для себе та майбутніх поколінь, - каже засновник. – Ми добре розуміємо проблеми суспільства, знаємо шляхи їх вирішення та вже діємо!»

Пріоритетом громадської організації «Над системою» є підтримка та розвиток молоді міста, в тому числі через популяризацію здорового способу життя. Тому організація не оминула увагою перший забіг «Коломийської десятки».

«Це – чудовий приклад залучення до ведення активного способу життя. Ми підтримуємо ідею єднання молодого покоління навколо теми спорту та дякуємо Коломийському біговому клубу за цю ініціативу», - розповідає Павло Григорук.

Юлія МАРЦІНОВСЬКА