ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Хто творить "Дзеркало": погляд із середини

Кожного тижня передплатники "Дзеркала краю" чекають свіжий випуск улюбленої газети. Для нас кожен номер, кожна публікація, кожна новина, кожен допис у соціальних мережах важливі й чекають свого читача.

"Дзеркало" творить велика й дружня команда журналістів, фото- та відеографів, редакторів стрічки новин, яка творить уже протягом 6 років ваше улюблене місцеве медіа.

6 червня в Україні святкують День журналіста. Саме тому в свій професійний день розповідаємо, чим живе наша редакція.

Спочатку згадаємо, з чого все розпочиналося. У 2013 р. ми розпочали свою діяльність під назвою "Дзеркало Коломиї". Ця назва стала нашою візитівкою. Багато людей і досі її пам’ятають. Одночасно працював сайт та щотижня з-під друкарського верстату виходила свіжа газета.

Рік тому ми вирішили осучаснитися й перейти на новий рівень. У 2018-ому відбувся ребрендинг: назву сайту змінили на "Дзеркало медіа", а газети – на "Дзеркало краю". Тижневикові й інформаційному медіа-ресурсові за 6 років вдалося завоювати довіру читачів, здобути широку читацьку аудиторію. Про це свідчать наші показники. Теперішній тираж газети – 16 тис. примірників, а сайт відвідує більше 110 тис. унікальнихчитачів щомісяця.

Таких результатів ми досягли тільки завдяки дружньому колективу працівників та дописувачів, який вміє працювати в команді й знає, що таке оперативність, достовірність та баланс думок. Саме про нього розповідаємо сьогодні.

Андрій Малащук – найстарший та найдосвідченіший журналіст в редакції. Його рідко побачиш на події, бо він не любить новинних жанрів. Для нього набагато цікавіше писати історії, аналізувати, критикувати, робити паралелі з минулим. Навіть із звичайного інтерв’ю він напише нарис.

Юлія МАРЦІНОВСЬКА– наша супермама. Встигає і тексти писати, і двох маленьких діток виховувати. У журналістиці понад 10 років. Вважає, що це її покликання.

Ярина БАЛАБАНИК – майже бакалавр журналістики. Поєднує працю з навчанням, тому однією ногою їй вдається бути в Коломиї, а іншою – у Львові. Вона дякує людям, які погоджуються прийти на інтерв’ю у суботу чи неділю.

Вітор ФІТЬО– це журналіст, який не шукає простих шляхів, знає про політику все і навіть більше. Любить аналізувати й осмислювати, тому аналітичні жанри саме для нього.

Віталій БИРЧАК – поет, вір­шами якого захоплюються, певно, тому й тексти виходять такі милозвучні. Хлопець велику увагу приділяє волонтерству й допомозі нужденним, є представником фонду "Коник Хелп".

Соломія МАРДАРОВИЧ – акторка, поетеса й журналістка, має юридичну освіту, тому найкраще їй вдається працювати із законами. Про всі новинки в законодавстві тільки від неї.

Сніжана ГАВРИЛЮК – кореспондентка, інтерв’юєрка та керівник сайту однієї з телерадіокомпаній Івано-Франківська в минулому, яка зараз поринула у друковану пресу. Від першого курсу журналістики полюбила друковану пресу більше, аніж інші види ЗМІ. Зараз вона редакторка нашої газети. Все відбувається під її чітким контролем.

Андрій ГНАТЮК – не було б газети без нього. За дизайн і верстку відповідає саме він. У супроводі зі Сніжаною інколи до 1-ї чи 2-ї ночі триває їхня клопітка праця.

Андрій КАНЯ – наш фотокореспондент, який зафіксував на свою камеру не один десяток місцевих подій, побував практично у всіх селах району. А ще Андрій закоханий у гори. Ви б тільки бачили його світлини, які він звідти привозить!

Ярослав ВАРЦАБ’ЮК – ще один наш фотограф. Робить фото в редакції не так давно, але колектив для нього вже рідний. Потрохи вивчає вулиці Коломиї, бо робота цього вимагає, любить спорт і активний відпочинок.

Ярослав КОНИК – хлопець, який встигає все: і відео знімати для "Дзеркала", і на ювеліра вчитися, і бути волонтером, і навіть інколи підміняти фотографів у редакції.

Ірина САВЧУК – наша літературна редакторка. Саме через її руки проходять усі тексти перед публікацією, бо журналісти люблять інколи наробити помилок. А ще окрім цього, Ірина – ‑редакторка сайту, шукає новини для нашого сайту, пише їх ще швидше, ніж журналісти статті в газету. Оперативність у нас на першому місці.

Христина ТАРНОВЕЦЬКА – працює разом з Іриною на сайті. Дівчина каже, що новини виходять на сайті так оперативно тільки тому, що в неї є свої секретні джерела. Навіть членам редакції їх не відкриває.

Марія АКУЛЕНКО – теж редакторка стрічки новин, але наразі в декреті. Нещодавно в неї з’явилася на світ донечка, тому поки що про роботу можна забути, виховання дітей на першому місці.

Іван ГЛАЗ – наш суперSMM-щик. Всі публікації, які ви бачите на наших сторінках у соціальних мережах, його рук справа. Родом хлопець не з Коломиї, проживає в Києві, але про місцевих особистостей вже знає краще за інших. Кожного дня тегає когось. А ще інколи Малий і Великий Ключеви називає Верхнім і Нижнім.

Наш колектив – це серце, яке постійно б’ється й готове завжди підкорювати вершини. Ми впевнені, що наснаги ще вистачить надовго, бо секрет нашого успіху в тому, що ми робимо те, що любимо. А якщо працювати за цим прикладом, тоді все буде вдаватись. Ми це перевірили.

До теми: Що прочитати у свіжому номері газети "Дзеркало краю"