ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Громада Коломиї підписала Угоду про співпрацю з Андрієм Іванчуком. ФОТО

Подія стратегічного характеру. 25 червня у ратуші під час засідання виконавчого комітету Коломийської міської ради було підписано Угоду про співпрацю між кандидатом в народні депутати Андрієм Іванчуком та Коломийською громадою.

Міський голова Ігор Слюзар проанонсував перед членами виконавчого комітету, що кандидат в депутати Андрій Іванчук запропонував громаді підписати Угоду про співпрацю у разі перемоги. Цим документом визначаються найнагальніші проблеми Коломиї, а пан Іванчук у разі обрання його депутатом від нашого округу зобов’язується докласти усіх зусиль для їх вирішення. 

Після вступу міський голова надав слово Андрію Іванчуку. Свій виступ народний депутат почав з того, що на парламентських виборах нам потрібно буде зробити два вибори. Перший – це вибір тієї політичної сили ідеологія якої нам ближча або лідер якої, кожному із нас до вподоби. Другий вибір – це вибір мажоритарного депутата.

"Ми як громада, - наголосив Андрій Іванчук, – повинні взяти на роботу людину, яка представлятиме інтереси нашого округу та його мешканців в українському парламенті. Ця людина повинна чітко знати не тільки усі ключові проблеми округу, але і ті механізми за допомогою яких у сесійному залі парламенту чи в урядових кабінетах можна ці проблеми вирішити".

Також Андрій Іванчук зауважив, що важливим моментом підписання Угоди є те, що вона буде підписана із кожною громадою округу.

Це природно, адже у кожній громаді є свої найнагальніші проблеми. Тож підписуючи таку Угоду, кандидат у разі перемоги бере на себе зобов’язання працювати у першу чергу над вирішенням найнагальніших проблем у кожній громаді.

Що стосується, власне, Коломиї то після обговорень громада міста назвала чотири першочергові проблеми, вирішення яких стануть першими в порядку денному Андрія Іванчука як новообраного депутата.

Перше – це капітальний ремонт доріг загального користування. Мова іде про ремонт 42 кілометрів коломийських вулиць. До слова ще до офіційного підписання на капітальний ремонт вулиць Валової та Шевченка за сприяння пана Іванчука було виділено 5 мільйонів гривень.

Друге – це завершення усіх інфраструктурних об’єктів, зведення яких вже триває. Тут особливу увагу слід приділити водноспортивному комплексу. Із державного бюджету за сприяння Андрія Іванчука вже на цей об’єкт вже спрямовано 70 мільйонів гривень, а до кінця року буде ще 30. Андрій Іванчук висловив впевненість, що наступного року водноспортивний комплекс прийме перших відвідувачів.

Третім пунктом Угоди про співпрацю між Андрієм Іванчуком та Коломийською громадою стоїть комплексний благоустрій мікрорайонів міста. Кожен мікрорайон, кожен спальний район – каже народний депутат – це маленька громада. Саме тут у дворах більшість вільного часу поводять мешканці багатоповерхівок. Тому дуже важливим завданням зробити ці громадські місця комфортними для коломиян.

Четверте завдання, яке ставить перед Андрієм Іванчуком в разі обрання меморандум, – це реконструкція парку біля Шевченківського озера та облаштування там відпочинкової зони для коломиян.

Андрій Іванчук пообіцяв, що у разі обрання депутатом парламенту зробить для Коломиї в десять раз більше ніж вже зроблено ним за останні п’ять років. 

Після виступу Андрія Іванчука слово взяв міський голова Ігор Слюзар. Він нагадав присутнім, що за часи незалежності коломияни обирали 7 мажоритарних депутатів. І риторично запитав: "Що Коломия і округ від цього виграли?".

 "Громада повинна бачити дії, адже недарма законодавець чітко визначив, що у нас змішана виборча система і завданням мажоритарних депутатів якраз і є захист інтересів того округ, який його делегував до парламенту" – сказав міський голова та виніс питання підписання Угоди на голосування. 18 із 20 присутніх проголосували "за".

Після голосування Ігор Слюзар як очільник міста та Андрій Іванчук офіційно скріпили текст Угоди своїми підписами.