ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Городенківщина представила свою команду "Європейської солідарності" на вибори до місцевих рад

У Городенці відбулася конференція, упродовж роботи якої представлено місцеву команду «Європейської солідарності», названо кандидатів у депутати до ОТГ, районної та обласної рад. На конференції виступили лідери думок Городенківщини, суспільно-політичні діячі, просвітяни, підприємці, котрі окреслили власне бачення програми розвитку громади і суспільства загалом. 

«Майбутня громада має стати самодостатньою та заможною від найвіддаленішого села до міста Городенки. Ми ˗ велика сімʼя, в якій кожен має почуватися потрібним. Кожен член громади має скористатися своїм правом на працю, медицину, освіту, безпеку, соціальну допомогу. Люди мають мати доступ до процесів управління громадою та розподілу бюджету за потребами кожного. Ми не можемо покладатися на недосвідченість та некомпетентність нових облич. Ми обʼєднуємось навколо "Європейської Солідарності", щоб донести європейські цінності та світовий порядок в кожну громаду. Серед нас є представники середнього та малого бізнесу, культури, освіти, аграрної сфери, перспективна молодь. Чимало з кандидатів вже мають управлінський досвід. Нашим непереборним бажанням є - змінити Городенківщину на краще і змінити швидко!», - з такими словами звернулася до присутніх кандидатка на посаду міського голови від «ЄС», директорка українсько-канадського благодійного фонду «Світ для дітей» Галина МИКИТЮК.

Передусім всі присутні хвилиною мовчання вшанували світлу памʼять жертв Чугуївської авіакатастрофи, яка сталася напередодні.
Відтак всі обмінялися взаємними міркуваннями стосовно власного бачення курсу розвитку як громади, так і країни загалом.

«Ми дуже різні, але ми єдині. Солідарні. Солідарні повагою до рідної мови, віри, армії. Це не гасла насправді, а оборонні пости на сторожі державності. Ці вибори насправді перші такі. Адже повинні обʼєднатися різні бачення (кожна ОТГ складається з населених пунктів, і вона в своєму розвитку має орієнтуватися і на їхній розвиток). Зараз дуже важливо зробити правильний вибір, а наш вибір точно правильний», - зазначає кандидат у депутати до обласної ради від «Європейської солідарності», підприємець, заслужений працівник сільського господарства України Іван ПРИЙМАК.

«Як у власному житті, так в організації роботи я керуюся двома девізами: «Почни з себе» і «Спільними зусиллями». Це і є моя міні-програма. Ти хочеш змінити країну на краще, облаштувати громаду? Наведи лад спочатку у власному домі. Ти хочеш виховати когось? Дисциплінуй спочатку себе. А щодо цілей, які здаються нереальними – направду спільними зусиллями все значно легше, коли є одностайність, - так окреслив власні орієнтири кандидат економічних наук, президент Івано-Франківської обласної торгово-промислової палати, кандидат економічних наук і кандидат у депутати до обласної ради Андрій ЛЕВКОВИЧ.

Підбиваючи підсумки попередніх пʼяти років роботи на благо Прикарпаття і Городенківщини зокрема, Андрій Васильович акцентував увагу на результатах у таких чотирьох пріоритетних напрямках: культура та спорт, медицина, освіта і комунальна сфера.

Серед поважного товариства був і почесний громадянин міста Городенки, військовослужбовець Михайло ЧОВГАНЮК, родина якого у свій час була спонсорована з фонду Галини Микитюк.

«Для мене дуже почесно мати стосунок до такої потужної команди порядних і впливових людей. Що хотілося би сказати.. Я бачив війну не на екрані, а очі в очі. І практично з самого її початку. Якби тоді хтось нам казав «не стріляйте.2 чи віддавав інші зрадницькі накази – я не беруся навіть уявляти, що би було з таким командиром. А зараз..маємо те, що маємо. Армія, яка відроджена, сильна, мотивована, патріотична – це направду наша безпека і сила, тому якщо політична сила бере курс на зміцнення національної безпеки – це дуже гідна сила».

Взагалі ця насичена виступами і щирими міркуваннями зустріч (попри те, що була робочою конференцією), за своїм форматом нагадувала зустріч однодумців. Які люблять свою країну і вміють працювати на її успішність. Спільними зусиллями.

Фото Сергія ГУЛЕНКА