ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Голова ОДА відкрив у Коломиї навчально-практичний центр, STEAM-лабораторію і взяв участь у першому Коломийському архітектурному форумі. ФОТО

4 лютого у Коломиї за участі очільника Івано-Франківської ОДА Андрія Бойчука відкрили навчально-практичний центр для навчання кухарів та офіціантів у Коломийському професійному ліцеї сфери послуг.
 
"Це дозволить впровадити принципово новий підхід до навчання фахівців, що суттєво підвищить якість освіти і випускати затребуваного на ринку фахівця", - написав на своїй сторінці у фейсбук міський голова Богдан Станіславський.
Крім того, у ліцеї №4 ім. Сергія Лисенка  відкрили першу в Коломийській громаді STEАM-лабораторію.
За словами міського голови, такий підхід дозволить трансформувати навчальний процес у практичну площину, коли учні вирішують не виключно теоретичні завдання, а знаходять вирішення реальних життєвих ситуацій. Крім того, навчання стає цікавішим та ефективнішим. STEАM-лабораторія дає навики роботи з 3D-принтерами та 3D-ручками, робототехнікою на базі Arduino. Допомагає на практиці краще вивчити фізичні явища.
Після цього Андрій Бойчук та Богдан Станіславський спільно відкрили перший Коломийський архітектурний форум.
Як зазначається, це комунікаційний майданчик, організований Коломийською міською радою для того, щоб почути думки всіх учасників ринку, спільно сформувати чесну стратегію і напрацювати єдині для всіх правила у сфері архітектури та містобудування громади. Це допоможе боротись з хаотичною забудовою міста і дасть можливість вирішити конфліктні питання, коли перекладають провину один на одного.
 Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.