ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Форма навчання у школах Прикарпаття з 1 вересня залежатиме від епідеміологічної ситуації

На сьогоднішній нараді в ОДА обговорювалося питання підготовки закладів освіти Прикарпаття до нового навчального року. Заступник директора департаменту освіти, науки та молодіжної політики Ігор Гаврилюк розповів про основні заходи, які реалізуються в області щодо підготовки об’єктів до початку нового навчального року.
 
Найголовнішим питанням, яке стосується початку 2020-2021 навчального року, і на якому акцентував увагу голова ОДА Віталій Федорів, є готовність навчальних закладів області до роботи в умовах загрози пандемії коронавірусу, повідомляють на сайті ОДА.
 
На що заступник очільника департаменту освіти, науки та молодіжної політики повідомив, що наразі область готова розпочати навчання 1 вересня в нових умовах з врахуванням трьох сценаріїв, запропонованих Урядом.
 
Однак на сьогодні ще не готові сказати, яким саме буде навчання: чи це буде звичайне навчання, чи дистанційне, чи застосовуватиметься змішана форма. Все залежатиме від епідеміологічної ситуації в країні загалом та в області зокрема.

Також повідомлялося, що станом на 20 липня  в 28-ми закладах проведено капітальний ремонт приміщень, у 7-ми закладах відремонтовано внутрішні системи опалення, у 15-ти – замінено водопровідні та каналізаційні мережі, в 10 – частково відремонтовано покрівлю.

На виконання ремонтних робіт з місцевих бюджетів профінансовано понад 22,5 млн гривень.

Для проведення поточних ремонтів закладів освіти обласного підпорядкування з обласного бюджету використано 2730 тис. грн, на придбання будівельних матеріалів – 2431,5 тис. гривень.

У рамках реалізації програми «Спроможна школа для кращих результатів» на реконструкцію ЗОШ І-ІІІ ст. з будівництвом корпусу на 14 учбових класів, котельні та адмінприміщень в селі Чорний Потік Надвірнянського району та на капітальний ремонт приміщень Красноїльської ЗОШ І-ІІІ ступенів Верховинського району з державного бюджету виділено 20 млн грн за співфінансування із місцевих бюджетів 550 тис. гривень.

За кошти освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам та співфінансування з обласного бюджету:

- придбано 19 шкільних автобусів на суму 35317,2 тис. грн;

- для дітей з вадами слуху і зору, які навчаються у Вигодській і Калуській спеціальних школах, придбано спеціальне обладнання на суму 150 тис.грн, 

- на облаштування внутрішніх санвузлів в 34-х закладах загальної середньої освіти виділено11499,19 тис. грн. Станом на 20 липня в 7-ми закладах облаштовано внутрішні санвузли, на що використано 4039 тис. грн. До кінця поточного року планується завершити роботи ще в 27-ми закладах;

- на проведення ремонтів та придбання обладнання для їдалень (харчоблоків) у 104-х закладах загальної середньої освіти виділено 17843,4 тис. грн,

- для придбання 3-х STEM-лабораторій та 45-ти навчальних кабінетів (біології, фізики, хімії, географії та математики)  оголошено конкурсні торги на суму 31000 тис. грн.

Головне фото ілюстративне

Читайте також: МОН розглядає три можливі сценарії початку навчального року