ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Фітнес-центри, перукарні, кафе, ринки: де на Франківщині найбільше порушують карантин

За останню добу на Прикарпатті зафіксовано 44 нових випадки захворюваності на коронавірус. Найбільше хворих виявлено в обласному центрі. Завантаженість ліжок у медзакладах, які лікують коронавірусних хворих, складає 22,4%.
 
Про це йшлося сьогодні на засіданні Регіональної комісії ТЕБ та НС, повідомляє пресслужба ОДА.

За інформацією Держпродспоживслужби в області, найбільше порушень карантинних заходів виявлено у фітнес-центрах та спортивних залах (50%), перукарнях і салонах краси (48%), закладах харчування (48%), продовольчих ринках (45%). Також недотримання протиепідемічних заходів фіксують у громадському транспорті.

У зв’язку із даною ситуацією, Регіональна комісія техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла рішення про розробку Держпродспоживслужбою в області алгоритму проведення перевірок у закладах харчування відповідно до вимог головного санітарного лікаря України, п. 1 Протоколу засідання Регіональної комісії з питань ТЕБ та НС від 30 червня 2020 року організацію протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування проводити відповідно до вимог постанов головного санітарного лікаря України від 2 червня 2020 року № 32 та п.5 Постанови Кабінету міністрів України від 20 травня 2020 року № 392.

Окрім того, затверджено посилення контролю за дотримання населенням протиепідемічних заходів у громадському транспорті та закладах громадського харчування.  

Через зростання кількості нових випадків захворюваності на COVID-19, департаментом охорони здоров’я облдержадміністрації 1 липня було прийнято рішення про зміну маршрутів лікування, відповідно до яких у міські лікувальні заклади прийматимуть пацієнтів із Івано-Франківської ОТГ, Коломийської ЦРЛ – жителів Коломийського та Тлумацького районів, Калуської ЦРЛ – жителів Калуського, Рожнятівського, Тисменицького районів та Івано-Франківської ОТГ, Рожнятівської  – мешканців Рожнятівського району, Городенківської – жителів Городенківського, Верховинського та Снятинського районів, Надвірнянської – Надвірнянського, Богородчанського, Яремчанської міської ради, Галицької – Галицького, Рогатинського районів та Бурштинської міської ради, Долинської – Долинського району і Болехівської міської ради, Косівської – жителів Косівського району.

Читайте також: Коломиянам на замітку: як подати документи в ЦНАП, соцзабез і міську раду.